Terug naar de vorige pagina

Saskia Offerhaus-de Haas

Waarom ben ik Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand?

Weet je hoe ontzettend mooi, liefdevol en dankbaar het is, als je door 2 wildvreemde mensen bij hen thuis uitgenodigd wordt, omdat ze aan de vooravond staan van één van de grootste stappen in hun leven en jou hebben uitgekozen om daar deel van uit te mogen maken? Omdat je dan kennis met ze mag maken en zij jou alles gaan vertellen waar hun harten vol van zijn. Over hun leven, over hun liefde, over hun prachtigste overwinningen en de dapperste besluiten, over liefdevolle herinneringen en schaterende lachbuien, van hun grootste angsten tot het stille verdriet wat ze meedragen in hun hart, van die hilarische anekdotes uit het verleden tot de grootste toekomstplannen en de stoutste dromen. En dat ik dat allemaal mag aanhoren, omdat het mij in alle vrijheid wordt toevertrouwd. Dat ik dat mag opzuigen als een spons, om daar thuis de mooiste verhalen over te mogen schrijven voor jullie om later, als zij staat te stralen in haar allermooiste jurk ever en hij in z’n meest stijlvolle outfit ooit op de dag van hun dromen, al die liefde met humor, een lach en een traan, passievol, enthousiast, ongedwongen en relaxed te mogen vertellen aan hen en hun geliefden. Dát mogen doen, is niet alleen een ongelofelijke eer, maar vooral weergaloze passie!

Wat kenmerkt mij?

Soms noem ik mezelf wel eens een vakidioot, omdat ik zo intens kan opgaan in alle verhalen en in mijn bruidsparen en mezelf zo mee kan laten sleuren in al die voorpret naar de grote dag toe. Dat ik dan tijdens het hardlopen, in de rij bij de kassa, onderweg in de file, bij de kapper of in de stoel bij de tandarts, zomaar ineens inspiratie krijg en dan niets liever wil dan m’n laptop pakken en mijn vingers dan over elkaar struikelen en in de knoop komen omdat ik de woorden sneller bedenk dan mijn vingers ze kunnen typen.

Ik ben een rijk en gelukkig mens. En waarom? Omdat ik mijn 2 grote passies met elkaar kan samensmelten. Mijn passie voor mijn werk als trouwambtenaar en mijn passie als zangeres kan ik, mits jullie dat willen, combineren in jullie ceremonie, als ik jullie lievelingsliedjes voor jullie zing als jullie binnenkomen, tijdens het tekenen van de huwelijksakte en als jullie de trouwzaal weer verlaten, op weg naar de bubbels. Live muziek/zang heeft zo’n enorme toegevoegde waarde in je ceremonie omdat je de vrijheid hebt om alles aan te passen op jullie liefdesverhaal.

Wat kunnen jullie van mij verwachten?

De liefde is nooit hetzelfde, net zo min als “mijn” bruidsparen. Iedere relatie is anders, omdat iedereen de liefde anders beleeft. Dat maakt alles aan jullie uniek en persoonlijk, niks is standaard en alles is maatwerk, van a tot z, van z tot a, diagonaal, achterstevoren, binnenstebuiten en weer terug. Dat vergt 100% aandacht, professionaliteit en inzet.  

Persoonlijk gesprek en toespraak

Jullie krijgen van mij huiswerk! Leuke verrassende vragen over jezelf, elkaar, jullie relatie en alles wat jullie bezighoudt en nee.. jullie mogen niet met elkaar overleggen of spieken. Echt even in je eigen coconnetje kruipen en je hart openstellen. En waarom? Omdat je dan in je antwoorden niet beïnvloed wordt door het feit dat je naast elkaar op de bank zit. Ik ga samen met jullie in ons gesprek en in jullie huiswerk echt op zoek naar dat laagje dieper, want jullie huwelijksceremonie is veel te belangrijk voor oppervlakkigheid en standaard verhalen.

Beschikbaarheid

Neem contact op met afdeling Burgerzaken zodat zij kunnen kijken of ik op jullie datum nog beschikbaar ben. Het voorbereidende gesprek vindt plaats tijdens kantooruren. Uiteraard kan dat ook online via Skype, Teams, Zoom of WhatsApp video.