Terug naar de vorige pagina

P.L. (Pim) Booman

Gemeenteraadslid - D66

Mijn naam is Pim Booman, geboren en getogen in Oud-Beijerland. Ik woon samen met mijn echtgenote Sylvia, onze 2 zoons en onze hond. Aan de HTS in Rijswijk heb de opleiding Telecommunicatie gevolgd en werk nu als technisch productmanager bij een wereldwijd opererend bedrijf.  

De Hoeksche Waard is een uniek gebied waar het heerlijk thuiskomen is. Met een unieke ruimtelijke inrichting, mooie natuur en polderlandschap. Duurzaamheid, wonen, mobiliteit en behoud van het open polderlandschap zijn belangrijke aandachtspunten waarvoor ik mij volledig inzet. Dat is ook meteen de reden dat ik politiek actief ben geworden.  

Mijn politieke loopbaan is in 2014 begonnen als burgerlid namens D66 in Oud-Beijerland en in 2019 burgerlid voor D66 in de gemeente Hoeksche Waard. Vanaf april 2022 ben ik raadslid.  

Samen met het team van D66 Hoeksche Waard zet ik mij in voor een positief kritisch geluid in de gemeenteraad. Duurzaamheid, het op een goede manier en op tijd betrekken van inwoners (jongeren in het bijzonder) en bedrijven, mobiliteit (specifiek OV), cultuur en (vernieuwende) woningbouw zijn voor ons belangrijke thema’s.  

‘Wij laten iedereen vrij, maar niemand vallen’ is onze slogan. En dat is precies waar wij voor staan in de Hoeksche Waard!

Productmanager bij Videojet Technologies B.V.

  • Betaald

Mail dan naar pim.booman@gemeentehw.nl.

Thema fysieke leefomgeving

  • Ruimtelijke ordening

Thema mobiliteit, duurzaamheid en openbare ruimte

  • Mobiliteit