Terug naar de vorige pagina

P. (Patrick) Duijzers

PvdA

Mijn naam is Patrick Duijzers. Ik ben geboren en getogen in Strijen en daar opgegroeid in een middenstandsgezin. Door mijn opa, die ooit actief lid van de PvdA was en anderen die destijds bij de PvdA in Strijen actief waren, is mijn interesse voor de politiek aangewakkerd. Destijds lagen er andere interesses waardoor ik niet actief met politiek bezig ben gegaan.

Vanuit Strijen ben ik via een aantal andere gemeentes uiteindelijk in Dordrecht aanbeland, waar één van de meest overlast gevende straat van Nederland, de Colijnstraat, achter ons huis lag. Ik heb daardoor leren te relativeren en dingen in perspectief leren te zien door het wonen in ‘de grote stad’. Dat is een heel verschil met een ‘beschermd’ dorp zoals Strijen. Al ben ik nooit echt weggeweest uit het dorp door de vele sociale contacten die ik er nog steeds heb.

Ook heb in de Dordtse tijd op mijn werk ongeveer 10 jaar lang internationaal en lokaal vakbondswerk gedaan voor FNV Havens en daardoor vele culturen mogen ontmoeten en ontdekt. Ik heb veel geleerd en dat meegenomen mijn verdere leven in. Ook heb ik 6 jaar lang bijna fulltime ondernemingsraadswerk gedaan bij het bedrijf waar ik werk. Dat is ook de plek waar ik de fractievoorzitter van de PvdA, Mark de Koning, heb mogen ontmoeten in zijn rol als OR-trainer. Daarnaast heb ik ook meer dan 14 jaar bestuurlijke ervaring als bestuurslid en later als voorzitter verkregen in een VvE van 108 appartementen waar ik in woonde.

Uiteindelijk ben ik door mijn partner weer op het oude nest Strijen aanbeland en woon daar inmiddels met veel plezier. Doordat de ondernemingsraad wegviel, ben ik met Mark een kop koffie gaan drinken en zo bij de partij komen snuffelen bij de fractievergaderingen. Ik wil mijzelf als burgerlid inzetten voor de PvdA Hoeksche Waard en zo proberen om met de fractie de lokale overheid met onze inzet een stuk socialer, betrouwbaarder en toegankelijker te maken voor diegenen die steun van de lokale overheid nodig hebben. Sociaal en met een sterk rechtvaardigheidsgevoel opkomen voor de zwakkeren en zonder nonsens is hoe ik dit ten uitvoer wil brengen, ten gunste van u de inwoner van de Hoeksche waard.

Data-EDI Clerck bij APM Terminals

  • Betaald