Terug naar de vorige pagina

J. (Jeanette) Kuipers

Gemeenteraadslid - CDA

Op 1 januari 2019 ben ik raadslid geworden in onze mooie nieuwe gemeente Hoeksche Waard. Voor die tijd was ik commissielid en bestuurslid van het CDA in de toenmalige gemeente Strijen. Ik ben heel blij dat ik weer gekozen ben en het CDA Hoeksche Waard weer mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Mijn portefeuille het Sociaal Domein is een enorme uitdaging en belangrijk voor iedere inwoner. 

Ik kom uit ’s-Gravendeel en ben dus een echte Seuter. Na 30 jaar in Strijen te hebben gewoond, zijn we vorig jaar verhuisd naar Strijensas, waar we met veel plezier wonen. Ook ben ik sinds vorig jaar van baan veranderd en ben ik nu werkzaam als secretaresse in een zorginstelling, dat veel raakvlakken heeft met mijn politieke werk. Ik ben getrouwd en heb 3 volwassen dochters. Mooiste plekje van ons eiland: Dat is voor mij het natuurgebied in Strijensas, waar je heerlijk kunt wandelen en genieten van de natuur. 

Ik zou willen bereiken dat er geen inwoners eenzaam hoeven te zijn in de Hoeksche Waard. Door laagdrempelige ontmoetingsplaatsen in ieder dorp te realiseren en te zorgen dat deze goed bereikbaar zijn, kunnen we hieraan bijdragen. Daar kunnen mensen een sociaal netwerk opbouwen, waardoor mensen minder afhankelijk zijn en het vertrouwen in zichzelf kunnen herstellen. Om gelukkig te zijn heb je altijd anderen nodig. 

Waarom CDA: Het CDA is een partij van omzien naar elkaar en verbinding maken, zodat we een samenleving krijgen waarin iedereen meedoet en meetelt in een veilige en gezonde omgeving. 

Levensmotto: Niemand leeft voor zichzelf, de mens komt pas tot zijn recht in relatie tot anderen. 

Secretaresse bij zorginstelling De Zevenster in Zevenhuizen

  • Betaald

Thema sociale leefomgeving

  • Onderwijs
  • Welzijn en volksgezondheid
  • Jeugdhulp