Terug naar de vorige pagina

Geràldo Janssen

Mijn naam is Geràldo Janssen, inwoner van Strijen, Ik ben 72 jaar, getrouwd en vader van twee dochters en 6 kleinkinderen.

Waarom ben ik Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand?

Ik ben in 1975 als ambtenaar van de toenmalige gemeente Numansdorp ook Ambtenaar van de Burgerlijke Stand geworden. De trouwdag moet, voor het bruidspaar, een onvergetelijk dag worden waar ik graag mijn steentje aan bijdraag.

Een huwelijksvoltrekking of de registratie van een partnerschap is hetzelfde.  Bij de een is het de kers op de taart en bij een ander paar is het een middel om alles wettelijk goed geregeld te hebben. Het is maatwerk en ik vind het elke keer een eer, maar ook een uitdaging, om hieraan mee te mogen werken.

Wat kenmerkt mij?

Ik ben mij bewust van de belangrijkheid van het besluit dat wordt vastgelegd in de huwelijksakte c.q. partnerschapsregistratie.  Dat betekent ook dat ik tracht een toespraak te maken waar de partners zichzelf in  herkennen. Natuurlijk geldt dat ook voor de naaste familieleden, die soms ook nuttige informatie voor de toespraak kunnen leveren.

Wat kunnen jullie van mij verwachten?

Een toespraak die persoonlijk voor jullie gemaakt wordt. Die daar waar nodig is heel serieus kan zijn, maar daar waar het kan en gepast is ook voorzien is van een grap en een grol. Een toespraak die voor jong en oud leuk is om naar te luisteren en een mooi facet is dat deel uit maakt van de door jullie geplande huwelijksdag.

Persoonlijk gesprek en toespraak

Een vast onderdeel van mijn voorbereiding is een bezoek aan het aanstaande paar. Het heeft mijn voorkeur om dit bij jullie thuis te doen.

Naast het verzamelen van informatie is dit ook het moment om jullie wensen voor de dag zelf te horen en af te spreken op welke wijze ik de wensen kan invullen, zodat de ceremonie overeenkomstig jullie wensen kan verlopen.

Beschikbaarheid

In overleg, maar bij voorkeur niet in de maanden mei tot en met oktober.