Terug naar de vorige pagina

B. (Bauke) Rinsma

Waardig Ouder Worden Hoeksche Waard (WOW)

Geboren en opgegroeid ‘Op Zuid’ in Rotterdam, ben ik in 1968 verhuisd naar Oud-Beijerland. 

Mijn professionele carrière omvat expertise in Human Resources, gevolgd door een directiefunctie in de commerciële dienstensector. 

Mijn politieke filosofie is gericht op het liberalisme. Ik beschouw mijzelf als agnostisch religieus, met respect voor andersdenkenden. Het hebben van en zorgen voor familie is voor mij een groot goed. Mijn inspiratie vind ik in het gedicht ‘If’ van Joseph Rudyard Kipling. 

De Hoeksche Waard heb ik leren kennen als een bijzondere streek die door haar unieke ligging nog veel van haar oorspronkelijke identiteit heeft weten te behouden. Ik wil raadslid zijn voor alle inwoners van de Hoeksche Waard, veel inwoners hebben immers op mij gestemd.  

Ik zou graag willen dat de bewoners van onze gemeente naar de raad, of mij, toekomen met wat wij kunnen betekenen voor de gemeente en niet andersom. Juist daarom heb ik mijzelf beloofd, als raadslid, mijn kennis en ervaring in dienst te stellen van onze mooie gemeente. 

Mijn ambitie is om onze jongeren aan een huis te helpen door de starterslening te vervangen door een aankoopsubsidie. Wonen acht ik een grondrecht voor iedereen en zeker voor onze jongeren. 

Daarnaast geen versobering in de zorg en de digitalisering binnen onze gemeente dient toegankelijker te worden. Velen, niet alleen onze ouderen, hebben moeite hier de juiste weg in te vinden. En natuurlijk is het vergroten van de opkomst bij de verkiezingen een opgave die ons allen aangaat. 

Thema fysieke leefomgeving

  • Ruimtelijke ordening
  • Vastgoed en volkshuisvesting
  • Erfgoed
  • Grondzaken
  • Economie en landbouw