Terug naar de vorige pagina

Annelies Kramer

Mijn naam is Annelies Kramer, inwoner van gemeente Hoeksche Waard. In april 1997 ben ik voor de rechtbank van Dordrecht beëdigd als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand.

Waarom ben ik Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand?

Sinds april 1997 mag ik als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand huwelijken voltrekken. Mooi en dankbaar werk en iets dat ik tot op de dag van vandaag met veel passie doe. Bij een huwelijksplechtigheid is het belangrijk om rondom het jawoord van twee mensen die van elkaar houden hun verhaal zo goed mogelijk weer te geven. Van jongs af aan vond ik het leuk om verhalen op papier te zetten. In dit werk als trouwambtenaar kan ik al mijn creativiteit kwijt en geeft het mij veel voldoening, wanneer na de huwelijksvoltrekking dat is bereikt wat je in gedachten had.

Wat kenmerkt mij?

Ruim voor de huwelijksdag wordt er een afspraak gemaakt met het a.s. bruidspaar om elkaar te ontmoeten. Elk aspect voor het maken van een persoonlijke toespraak komt aan de orde en wordt opgetekend. Ieder bruidspaar is uniek en het levert daardoor steeds een bijzonder verhaal op. Wat mij kenmerkt is, dat wanneer één van de partners anderstalig is, ik probeer het formele gedeelte tweetalig uit te spreken. Dat wordt erg gewaardeerd. 

Wat kunnen jullie van mij verwachten?

Het kan wel eens voorkomen dat een a.s. bruidspaar wat nerveus is op hun trouwdag. Ik probeer daarom altijd een ontspannen sfeer te creëren. Dat werkt vaak goed uit. Het is belangrijk dat de toespraak met grappige en serieuze gebeurtenissen goed bij het bruidspaar past. Mooi is wanneer je merkt dat iedereen die bij de plechtigheid aanwezig is geboeid naar het persoonlijke verhaal van het bruidspaar luistert. Dan weet je, dat je inspanningen niet voor niets zijn geweest. Het bruidspaar is het middelpunt.

Persoonlijk gesprek en toespraak

Het persoonlijk gesprek met het a.s. bruidspaar kan op één van de gemeentehuizen plaatsvinden of, wanneer daar de voorkeur aan wordt gegeven, bij hen thuis. Het blijft bijzonder dit werk te mogen doen. Het is ook steeds weer anders, want ieder bruidspaar heeft zo zijn specifieke wensen. Het is fijn om een waardevolle bijdrage te leveren aan de trouwdag van het bruidspaar.

Beschikbaarheid

De beschikbaarheid wordt altijd gecontroleerd door de medewerkers bij Publiekszaken. Daarover is altijd overleg.