Terug naar de vorige pagina

Adri de Groot

Ik ben geboren en getogen in Oud-Beijerland. Naast mijn andere werkzaamheden voltrek ik, als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand, al vele jaren huwelijken.

Waarom ben ik Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand?

Een bekende uit mijn privé omgeving  gaf mij ooit de tip om Babs te worden. Hij vond dat dat iets voor mij was en achteraf gezien had hij gelijk. Tot op heden heb ik daar geen dag spijt van, het is prachtig werk.

Wat kenmerkt mij?

Het is voor mij elke keer weer een heel bijzonder moment als ik aan twee mensen vraag of zij hun jawoord naar elkaar willen uitspreken. Daarmee beloven zij voor het leven trouw aan elkaar. Ik ervaar het dan ook als heel bijzonder dat ik een bijdrage mag leveren aan, en een rol mag spelen op, de grote dag van het bruidspaar.

Wat kunnen jullie van mij verwachten?

In de weken voorafgaand aan de huwelijksvoltrekking heb ik altijd een persoonlijk gesprek met het aanstaand bruidspaar. Op deze manier leer ik hen beter kennen, zodat ik mijn toespraak een persoonlijk tintje kan geven. Daar geniet ik enorm van. Andersom leren ze mij natuurlijk ook kennen. Ik probeer dan ook heel laagdrempelig te zijn, zodat er een ontspannen sfeer ontstaat.

Persoonlijk gesprek en toespraak

Voor mij staat vast: het gaat om het bruidspaar. Het bruidspaar staat centraal, zowel bij de voorbereiding als op de trouwdag zelf. Vaak heeft het bruidspaar speciale wensen om tijdens de plechtigheid terug te laten komen. Ik hou daar vanzelfsprekend zoveel mogelijk rekening mee.

De trouwdag moet een feestelijke dag zijn voor het bruidspaar. Ik probeer er dan ook iets gezelligs van te maken, waarbij er ruimte is voor een lach en voor een traan; dat kan zijn van vreugdevolle emotie of van een pijnlijke herinnering aan iemand die er niet meer is.

Ik vind het, ook na vele honderden huwelijksvoltrekkingen, nog steeds een grote eer om dit werk te mogen doen. Alles voor dat ene moment: twee geliefden die elkaar het jawoord geven in voor- en tegenspoed.

Beschikbaarheid

In overleg nagenoeg altijd!