Aankomende evenementen

RSS
Onderstaande evenementen zijn aan ons doorgegeven door de betreffende organisaties. Gaat een evenement niet door, zijn er aanpassingen in het programma of kan een eventuele vergunning niet worden verleend? Dan kunnen er geen rechten worden ontleend aan de plaatsing van dat evenement op deze pagina.
1 januari @ 08.00 uur - 28 februari @ 17.00 uur
In januari en februari zijn er weer fantastische excursies onder leiding van enthousiaste gidsen. Hieronder het programma, aanmelden voor deze leuke activiteiten kan via de website van Natuurmonumenten.
1 januari 2023 @ 08.00 uur - 1 januari 2024 @ 17.00 uur
Bij de Bibliotheek Hoeksche Waard worden gedurende het hele jaar leuke evenementen georganiseerd, door de hele Hoeksche Waard. 
9 januari 2023 @ 08.00 uur - 9 januari 2024 @ 17.00 uur
Elke dag lopen we tegen vragen aan. Vooral als het gaat om computers, digitale formulieren of internet. Is deze app wel veilig? Hoe zit het met mijn privacy? Word ik opgelicht? Waar zijn mijn vakantiefoto’s? Hoe gooi ik oude mailtjes weg? Vanaf nu is er elke werkdag spreekuur voor computervragen door het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de Bibliotheek Hoeksche Waard of bij Welzijn HW.
Iedere dinsdagmorgen kunt u in de bibliotheek vragen stellen over uw smartphone, tablet of computer bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). Ook met vragen over de digitale overheid kunt u hier terecht.
11 januari @ 10.00 uur - 1 maart @ 12.00 uur
Gratis cursus omgaan met de digitale overheid. Vanuit huis een verklaring voor een nieuw rijbewijs aanvragen? Of de huurtoeslag regelen? Het kan allemaal met internet.
De BoekStart Peuterparade op 27 januari en 3 februari staat dit keer in het teken van de Nationale Voorleesdagen. De Nationale Voorleesdagen vinden plaats van 25 januari t/m 4 februari 2023 en dat wordt natuurlijk ook gevierd in de bibliotheek. Er wordt onder andere voorgelezen uit het prentenboek van het jaar ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’.
1 februari @ 16.00 uur - 19 april @ 17.30 uur
Er ligt nu een unieke kans om te leren vliegen bij de Bibliotheek Hoeksche Waard. De modelvliegers- en bouwers uit de Hoeksche Waard leiden in zes lessen liefhebbers (14+) op voor het A-Brevet motor FS Phoenix mode 1 op basis van de KNVvL richtlijnen. De lessen worden afgesloten met een examen en daarmee wordt het eenvoudiger om een modelvliegbrevet te halen bij modelvliegclubs.
4 februari @ 11.00 uur - 4 maart @ 13.00 uur
Ben je ook zo nieuwsgierig hoe dat gaat, spelletjes programmeren, hoe een Arduino werkt en wat het verschil is met een Microbit? Of hoe je LEGO robotjes programmeert? Of je eigen ontwerp uitprint met de 3D-printer? Kom dan naar de CoderDojo op 4 februari in het MaakLokaal van de Bibliotheek Oud-Beijerland in het Oude Raadhuis.
4 februari @ 20.00 uur - 23.00 uur
Crescendo in Concert is een bekend lokaal evenement georganiseerd door muziekvereniging Crescendo uit Zuid-Beijerland. Tijdens het concert speelt het orkest van Crescendo, bestaande uit bijna 60 enthousiaste amateurmuzikanten, allerlei soorten muziek, geschikt voor jong en oud!
7 februari @ 08.00 uur - 10 februari @ 17.00 uur
Goedkoop een tas boeken op de kop tikken? Van 7 tot en met 10 februari is er een boekenverkoop in de bibliotheek in Strijen. De boekencollectie wordt het hele jaar door aangevuld en up-to-date gehouden. Dat betekent ook regelmatig opschonen en daardoor gaan veel boeken in de verkoop.