Spring naar content

Aankomende evenementen

Onderstaande evenementen zijn aan ons doorgegeven door de betreffende organisaties. Gaat een evenement niet door, zijn er aanpassingen in het programma of kan een eventuele vergunning niet worden verleend? Dan kunnen er geen rechten worden ontleend aan de plaatsing van dat evenement op deze pagina.
6 september - 31 december
Welzijn Hoeksche Waard en Bibliotheek Hoeksche Waard gaan samen aan de slag om inwoners van de Hoeksche Waard digitaal vaardiger te maken, door het aanbieden van een gratis digitaal inloop uur. Vrijwilligers beantwoorden vragen en helpen bij problemen met de computer, tablet, smartphone en andere digitale gebruiksmiddelen. Aanmelden is niet nodig, binnenlopen bij de verschillende locaties is voldoende.
Iedereen die officieel wil aantonen dat hij of zij gevaccineerd is, kan de coronacheck qr-code opvragen. Heeft u hierbij hulp nodig? Deze hulp kunt u krijgen op het digitaal spreekuur (IDO). Dit spreekuur is een samenwerking van Bibliotheek Hoeksche Waard en Welzijn Hoeksche Waard.
Wie onze taal niet goed kan lezen of schrijven heeft het moeilijk op veel fronten. De eerste stap is daarom: aan de slag met spreken, lezen en schrijven. Het Taalspreekuur in de Bibliotheek Hoeksche Waard is een startpunt en een vraagbaak voor deze doelgroep.
12 oktober 2021 - 10 januari 2022
Vind je het lastig om overzicht te houden op hoeveel geld je iedere maand te besteden hebt en welke rekeningen er binnen komen? Kom dan naar de cursus 'Je geldzaken goed geregeld'. In 5 ochtenden krijg je meer grip op je geld.
16 oktober @ 10.00 uur - 7 november @ 11.00 uur
Wat zou het toch fijn zijn om je baby beter te begrijpen. Met de workshop “Gebaren met je kind” krijg je een mooie tool in handen om met je kindje te communiceren. Logopedist Wendy de Wit geeft deze gezellige interactieve workshop op zaterdagochtend in de Bibliotheek van ’s-Gravendeel.
In het kader van het Hoeksch MaakLokaal van de Bibliotheek Hoeksche Waard worden er ook voor de jongere kinderen activiteiten bedacht. Deze activiteit is bedoeld voor kinderen vanaf 4 jaar tot ongeveer 7 jaar. De kinderen gaan in een groepje aan de slag om een verhaal te bouwen en een knikkerbaan te maken.
Hoe kan je je kind helpen om veilig om te gaan met internet? In deze webinar gaan we op zoek naar tools en tips voor een kindvriendelijke internetervaring. Denk hier aan bescherming tegen virussen, praten over online privacy en cyberpesten en tools om gevaarlijke content te blokkeren.
22 oktober @ 10.00 uur - 12.30 uur
Shogi, is het oeroude strategisch spel van de Samoerais uit Japan. De Nederlandse Shogi bond geeft een kennismakingsworkshop over dit uitdagende spel voor iedereen die wil kennismaken met een nieuwe manier van denken. Na een korte uitleg zal je direct aan de slag gaan met dit bordspel dat geschikt is voor jong en oud (8+).
Het meest gefotografeerd op Tiengemeten is de Schotse hooglander. Fotogeniek met die lieve kop en haren voor de ogen… Maar waarom lopen die hooglanders hier eigenlijk? Leer van onze gids alles over de Schotse hooglanders en maak een wandeling op zoek naar deze grote grazers.
27 oktober - 30 oktober
Het parkeerterrein van het Vierwiekenplein verandert vier dagen lang in een kermisterrein.