Aankomende evenementen

Onderstaande evenementen zijn aan ons doorgegeven door de betreffende organisaties. Gaat een evenement niet door, zijn er aanpassingen in het programma of kan een eventuele vergunning niet worden verleend? Dan kunnen er geen rechten worden ontleend aan de plaatsing van dat evenement op deze pagina.
Iedere dinsdagmorgen kunt u in de bibliotheek vragen stellen over uw smartphone, tablet of computer bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). Ook met vragen over de digitale overheid kunt u hier terecht.
Een overzichtstentoonstelling van 21 van de 32 ambtsketens, die sinds 1853 in gebruik waren bij de voormalige Hoeksche Waardse gemeenten. Elke ambtsketen heeft zijn eigen verhaal.
20 september @ 08.00 uur - 9 november @ 17.00 uur
Je kind brandt zich aan hete thee, wat doe je? Je dokter neemt je niet serieus terwijl je kind écht ziek is, wat zeg je? Iemand raakt in paniek of wordt agressief, hoe reageer je? Samen met Rode Kruis Zuid-Holland Zuid organiseert de Bibliotheek Hoeksche Waard in oktober speciaal voor vrouwen de cursus Heldin.
Meer dan 300 doosjes zijn weer gevuld met hele diverse kunst werkjes van hele diverse kunstenaars.
1 oktober - 30 oktober
In september zijn er weer fantastische excursies onder leiding van enthousiaste gidsen.
Ben je ook zo nieuwsgierig hoe dat gaat, spelletjes programmeren of hoe een Arduino werkt en wat het verschil is met een Microbit? Of hoe je Lego robotjes programmeert? Of je eigen ontwerp uitprint met de 3D printer? Kom dan naar de CoderDojo op 1 oktober in het MaakLokaal van de Bibliotheek Oud-Beijerland in het Oude Raadhuis.
4 oktober @ 10.00 uur - 25 oktober @ 12.00 uur
Het internet is een geweldige bron van informatie, maar het gebruik ervan is niet zonder risico. Malafide sites kunnen je computer hacken als je simpele wachtwoorden gebruikt zoals je naam of abcdef. In oktober vertellen de digivrijwilligers van het DigiTaalhuis Hoeksche Waard in samenwerking met SeniorWeb in de bibliotheek graag over hoe je kunt zorgen dat je wel veilig internet.
4 oktober @ 10.00 uur - 12.00 uur
Iedereen voelt zich wel eens alleen. Een gevoel dat meestal verdwijnt als je contact maakt met anderen en samen dingen doet. In de Week van de Eenzaamheid wordt een gezellige bijeenkomsten georganiseerd met maar één doel: Liever niet alleen.
Zuid-Beijerland - Oefenen met Nederlands spreken en tegelijk allerlei mensen ontmoeten dat kan vanaf 5 oktober ook iedere woensdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur in de PassieHoek in het winkelcentrum van Zuid-Beijerland.
5 oktober @ 10.30 uur - 12 oktober @ 11.30 uur
Op woensdag 5 en 12 oktober tijdens de Kinderboekenweek, komt Wendy het boek ‘Kleine muis zoekt een huis’ en ‘Ik zou wel een kindje lusten’, voorlezen met gebaren. Natuurlijk is er ook genoeg tijd voor het stellen van vragen.