Spring naar content

Wmo Hoeksche Waard

Iedereen in Nederland moet zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen en mee kunnen doen in de samenleving. Soms is daar hulp bij nodig. Bijvoorbeeld door een beperking, ouderdom, handicap, ziekte of psychische problemen. Gelukkig zijn er vaak familieleden, buren of vrienden die een handje willen helpen. Ook zijn er diverse organisaties binnen de regio Hoeksche Waard die diensten aanbieden. Is de ondersteuning die u in uw omgeving kunt vinden niet voldoende? Dan kunt u terecht bij team Wmo van de gemeente. Onze medewerkers regelen voor de inwoners in de Hoeksche Waard de maatwerkvoorzieningen in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Voorbeelden van die maatwerkvoorzieningen zijn:

  • woonvoorzieningen en woningen aanpassingen;
  • vervoersvoorzieningen;
  • rolstoelen;
  • begeleiding en
  • huishoudelijke ondersteuning.
Als u contact met ons opneemt komt er een Wmo-consulent bij u thuis voor een afspraak. Samen bespreekt u dan wat er geregeld kan worden om u te helpen. Voorbeelden van ondersteuning op Wmo-gebied (maatwerkvoorzieningen) zijn woonvoorzieningen en woningen aanpassingen, vervoersvoorzieningen, rolstoelen, begeleiding en huishoudelijke ondersteuning.
Tot gemeente Hoeksche Waard eigen beleid heeft vastgesteld, geldt het beleid van de voormalige 5 gemeenten. Het beleid van de 5 gemeenten op het gebied van maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is aan elkaar gelijk. De onderstaande beleidsstukken gelden dus voor alle inwoners van de Hoeksche Waard. De verordening maatschappelijke ondersteuning en beleidsregels van voormalig gemeente Cromstrijen vindt u bij de links.

U kunt bij het indienen van een aanvraag kostenloos gebruik maken van cliëntondersteuning. U kunt hiervoor terecht bij MEE.

Als u een aanvraag indient bij de gemeente via het Wmo-loket, dan gaat een Wmo-consulent eerst met u in gesprek over uw eigen mogelijkheden en uw ondersteuningsbehoefte. In dat gesprek wordt gekeken welke oplossing het beste is voor uw hulpvraag. Bij dit gesprek mag iemand anders aanwezig zijn, bijvoorbeeld een familielid.

De gemeente en zorgaanbieder mogen alleen informatie over uw dossier uitwisselen als u daarvoor toestemming heeft gegeven.

Voor vragen over hulp vanuit de Wmo of het maken van een afspraak met een Wmo-consulent kunt u telefonisch of per mail terecht bij het Wmo-loket Hoeksche Waard. Onze medewerkers zijn maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 16.30 uur te bereiken via telefoonnummer 14 0186 / 088 – 647 36 47 of per mail op  contactwmo@gemeentehw.nl.