Spring naar content

Vissen

De Hoeksche Waard is een prachtig eiland met veel recreatieve mogelijkheden. Dankzij het vele water in én rond de Hoeksche Waard is het een aantrekkelijk gebied voor (sport)vissers. Er zijn dan ook meerdere hengelsportverenigingen actief. Het eiland is opgedeeld in zeven visgebieden. Om te kunnen vissen in de Hoeksche Waard dient men altijd te beschikken over een geldige vergunning. Kijk op de website van de hengelsportvereniging van uw dorp voor meer informatie.

DorpHengelsportvereniging
MaasdamHSV Binnenmaas
PuttershoekHSV Binnenmaas
WestmaasHSV Binnenmaas
MijnsheerenlandHSV de Torrepikkers
’s GravendeelHSV de Kilvissers
HSV de Rietvoorn
HeinenoordHSV Ons Plezier
StrijenHSV de Rietvoorn
KorendijkHSV Hoeksche Waard
Oud-BeijerlandOBHV Ons Genoegen
Nieuw-BeijerlandHSV Hoeksche Waard

De gemeente Hoeksche Waard is eigenaar en “rechthebbende van het visrecht” van diverse wateren – onder andere in Strijen. Om te mogen vissen in deze zogenaamde vrije viswateren van Strijen is toestemming nodig. Het visrecht is hier niet verpacht aan een hengelsportvereniging. Op bijgaande kaarten wordt in blauw de wateren van de gemeente aangegeven. Op deze pagina vindt u bij formulieren het formulier toestemmingsverklaring om te mogen vissen in de gemeentewateren van Strijen. U kunt dit formulier downloaden op deze pagina, samen met de kaart van de viswateren. Wanneer u gaat vissen in één van deze wateren dient u dit toestemmingsformulier ingevuld op zak te hebben, zodat u bij controle kunt aantonen dat u toestemming heeft.

Beschikt u niet over een printer? U kunt de toestemmingsvergunning en plattegrond van de viswateren opvragen via info@gemeentehw.nl.

Als je nog géén 14 jaar bent (peildatum 1 januari) dan kun je in veel wateren “binnen de bebouwde kom” van hengelsportvereniging Binnenmaas vissen. Je kunt hiervoor gratis een jeugdvergunning downloaden via de website van de hengelsportvereniging. Met deze jeugdvergunning mag uitsluitend gevist worden in een aantal aangewezen viswateren binnen de bebouwde kom. Je mag met deze vergunning NIET vissen in de Binnenmaas.

Klik hier om de gratis jeugdvergunning te downloaden. Op deze pagina lees je ook meer over de visregels die van toepassing zijn en in welke wateren je mag vissen.