Brandweer en politie

Brandweer Zuid-Holland Zuid heeft als taak om risico’s zoveel mogelijk te beperken en te beheersen. En als er zich dan toch incidenten voordoen, om deze zo effectief mogelijk te bestrijden. Bij brandweer Zuid-Holland Zuid werken 1.200 brandweermensen die zich met hart en ziel inzetten voor de inwoners van de 17 gemeenten in hun regio. Het grootste deel van deze brandweermensen bestaat uit vrijwilligers. Zij leveren dag en nacht een bijdrage aan de veiligheid in de gemeente. Allen met één visie, één aanpak één doel: minder branden, minder slachtoffers, minder schade. Daar staan ze voor, daar gaan ze voor. De brandweer in Zuid-Holland Zuid is onderdeel van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid.

Bellen naar de brandweer

De telefoonnummers waarop de brandweer bereikbaar is:

  • voor niet spoedeisende zaken 0900-0904
  • voor spoed  112

Geen spoed, wel brandweer ter plaatse nodig?

Is de brandweer ter plaatse nodig, maar is het geen levensbedreigende of acuut gevaarlijke situatie? Bel dan 0900-0904. Dit landelijke nummer is één ingang voor alle meldingen zonder spoed. Op die manier blijft 112 vrij voor alle levensbedreigende situaties.

24 uur per dag bereikbaar

Het nummer 0900-0904 is 24 uur per dag bereikbaar. Na het inspreken van de plaatsnaam wordt de beller doorverbonden met de regionale meldkamer van de brandweer.

Geen spoed

Er zijn veel situaties denkbaar waar de brandweer niet met spoed naartoe hoeft. Denk bijvoorbeeld aan een vermoeid paard dat niet meer zelf uit de sloot kan komen, een boom die over de openbare weg ligt en voor verkeershinder zorgt of een waterlekkage waardoor straten blank komen te staan. Het gaat dus om situaties die op dat moment niet gevaarlijk of levensbedreigend zijn. Voor zulke situaties bel je 0900-0904.

Kijk voor meer informatie over het landelijke geen-spoednummer op de website van de brandweer onder het kopje ‘links’.

Het hoofdbureau van politie Hoeksche Waard vindt u in Oud-Beijerland. Op ons eiland zijn meerdere wijkagenten actief. Kijk op politie.nl/mijn-buurt voor meer informatie. Daarnaast is de politie – op afspraak – op meerdere locaties in de Hoeksche Waard bereikbaar. U vindt politie Hoeksche Waard op de volgende zes locaties:

Oud-Beijerland

Spuidijk 4
3262 LH Oud-Beijerland

Openingstijden: maandag tot en met zaterdag, 09.00 – 17.00 uur.

Numansdorp

Zorginstelling De Buitensluis
Bernhardstraat 25
3281 BC Numansdorp

Alleen op afspraak.

Piershil

Woonzorgcentrum Heemzicht
Voorstraat 26
3265 BV Piershil

Alleen op afspraak.

Strijen

Dorpshuis Streona
Stockholmplein 6
3291 TP Strijen

Alleen op afspraak.

Maasdam

Politie steunpunt in het gemeentehuis van Maasdam
Sportlaan 24
3299 XG Maasdam

Alleen op afspraak.

‘s-Gravendeel

Hendrik Hamerstraat 155 A
3295 CH s-Gravendeel

Alleen op afspraak.

Postadres

Voor alle bovenstaande locaties geldt als postadres:

Postbus 70023
3000 LD Rotterdam

Bellen naar de politie

De telefoonnummers waarop de politie in gemeente Hoeksche Waard bereikbaar is:

  • voor niet spoedeisende zaken 0900-8844
  • voor spoed (bijvoorbeeld bij verdachte situaties of bij een levensbedreigende situatie) 112

Wilt u de politie persoonlijk spreken?

Dit is in principe alleen mogelijk door een afspraak te maken. Hiervoor kunt u bellen naar 0900 – 8844.

Bent u slachtoffer geworden van een misdrijf, waarbij de dader onbekend is én geen geweld is gebruikt? Bijvoorbeeld een fietsendiefstal of vernieling? Dan kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week terecht op de website van de politie voor het doen van aangifte.

Is de dader wel bekend of is er wel geweld gebruikt? Bel dan 0900 – 8844 voor advies en het maken van een afspraak voor het doen van aangifte.