Jeugdfonds Sport en Cultuur

Een lidmaatschap van een sportvereniging, theaterclub of muziekschool is soms best duur. Niet in elk gezin is er voldoende geld om dit lidmaatschap voor kinderen te betalen. Gezinnen met een laag inkomen kunnen een bijdrage ontvangen voor een lidmaatschap voor hun kinderen op het gebied van sport en cultuur.

Voor wie is het Jeugdfonds Sport en Cultuur bedoeld?

Het Jeugdfonds Sport en Cultuur is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar, uit gezinnen met een laag inkomen die wonen in de Hoeksche Waard. Wat een ‘laag inkomen’ is, hangt af van uw leefsituatie. In de tabel onder ‘Inkomenstabel’ vindt u de maximale bedragen per leefsituatie. Staat uw situatie er niet tussen? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 14 0186 of 088 – 647 36 47 of mail naar info@gemeentehw.nl.

Leefsituatie

Netto inkomen per maand exclusief vakantiegeld t/m 130% van de bijstandsnorm

Gezin of samenwonenden van 21 jaar tot AOW gerechtigde leeftijd

€ 2.308,47

Alleenstaande (ouder) van 21 jaar tot AOW gerechtigde leeftijd

€ 1.615,93

Gehuwden/samenwonenden AOW gerechtigde leeftijd

€ 2.441,15

Alleenstaande (ouder) AOW gerechtigde leeftijd

€ 1.799,21

Gehuwden/samenwonenden in inrichting vanaf 21 jaar

€ 890,90

Alleenstaande (ouder) in inrichting vanaf 21 jaar

€ 553,67

U kunt uw kind aanmelden bij een sportclub, dansschool of andere organisatie. Het Jeugdfonds Sport en Cultuur betaalt de vergoeding direct aan de sportclub of lesgever. U ontvangt zelf dus geen geld.

De vergoeding voor sporten is maximaal €225,- per jaar.
Is de contributie minder en houdt u geld over? Dan kunt u een waardebon van maximaal €100,- aanvragen. Hiermee kunt u sportkleding of sportartikelen kopen.

De vergoeding voor culturele activiteiten is €450,- per jaar.
Is de contributie minder en houdt u geld over? Dan kunt u een waardebon van maximaal €150,- aanvragen. Hiermee kunt u materialen en kleding kopen.

U vult als ouder en/of verzorger het aanvraagformulier in. Dit aanvraagformulier kunt u of kan uw kind aan een tussenpersoon geven. Dit is bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach of professionele hulpverlener. Zelf kunt u geen aanvraag doen. U kunt het aanvraagformulier natuurlijk ook samen met de tussenpersoon invullen.  De tussenpersoon vraagt de vergoeding aan en hoort binnen 3 weken of u recht heeft op de vergoeding.

Meer informatie vindt u op de website van Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland.