Collectieve zorgverzekering

Als inwoner van gemeente Hoeksche Waard kunt u gebruikmaken van een collectieve zorgverzekering: het VGZ Rotterdampakket. Deze zorgverzekering biedt uitgebreide dekking voor een voordelig tarief. Denk hierbij aan vergoedingen voor fysiotherapie, bril of lenzen, mantelzorg, tandheelkundige zorg en premiekosten. Daarnaast wordt de tandarts en mondhygiënist tot 18 jaar volledig vergoed. U betaalt ook geen eigen risico hiervoor. Onder ‘documenten’ kunt u het complete vergoedingenoverzicht downloaden.

Voor wie is de collectieve zorgverzekering bedoeld?

Alle inwoners van de Hoeksche Waard kunnen gebruik maken van het VGZ Rotterdampakket. De enige voorwaarden zijn dat u geen betalingsachterstand bij uw zorgverzekeraar heeft en de premie laat incasseren van uw bankrekening. Het maakt dus niet uit hoeveel u verdient of wat uw vermogen is.

De maandelijkse premie van de collectieve zorgverzekering bedraagt € 202,55 per persoon.

Is de collectieve zorgverzekering ook geschikt voor mensen met een laag inkomen?

Als u een laag inkomen heeft, wilt u niet voor onverwachte kosten komen te staan. Bij andere verzekeraars moet u de eerste € 385,- die u aan kosten maakt in een jaar zelf betalen. Dit noemen we het ‘eigen risico’. Maakt u als inwoner van de Hoeksche Waard gebruik van het VGZ Rotterdampakket? Dan betaalt u € 0,- eigen risico als u zorg gebruikt. Hiervoor kopen we het verplichte eigen risico af. U betaalt een deel van het bedrag in uw maandelijkse premie aan de verzekeraar. Gemeente Hoeksche Waard betaalt de verzekeraar daarnaast ook een deel van uw poliskosten. Zo komt u nooit voor onverwachte zorgkosten te staan.

De maandelijkse premie van de collectieve zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen bedraagt € 190,05 per persoon.

U kunt alleen aanspraak maken op deze premie met een laag inkomen. Wat een ‘laag inkomen’ is, hangt af van uw leefsituatie. In de tabel hieronder vindt u de maximale bedragen per leefsituatie. Staat uw situatie er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Leefsituatie *

Netto inkomen per maand exclusief vakantiegeld t/m 130% van de bijstandsnorm

Gezin of samenwonenden van 21 jaar tot AOW gerechtigde leeftijd

€ 2.265,04

Alleenstaande (ouder) van 21 jaar tot AOW gerechtigde leeftijd

€ 1.585,53

Gehuwden/samenwonenden AOW gerechtigde leeftijd

€ 2.386,42

Alleenstaande (ouder) AOW gerechtigde leeftijd

€ 1.760,81

Gehuwden/samenwonenden in (zorg)instelling vanaf 21 jaar

€ 875,90

Alleenstaande (ouder) in (zorg)instelling vanaf 21 jaar

€ 544,04

* De bovengenoemde situaties zijn de meest voorkomende situaties. Is uw situatie anders? Neem dan contact met ons op.

Komt een rekening even niet goed uit? Of dreigt u serieus in de betaalproblemen te raken? VGZ staat voor u klaar.  Meer informatie is te vinden via Mijn VGZ of via de VGZ Zorg App of op de website van VGZ. Ook kan de VGZ klantenservice helpen, te bereiken via telefoonnummer 0900 – 84 90 (maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).

Kijk op de website van VGZ of bel maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur met de VGZ klantenservice via 0800 – 4 01 01 05 (gratis).

Aangepaste openingstijden

Van 11 november tot en met 31 januari heeft VGZ aangepaste openingstijden.

  • Maandag tot en met vrijdag: 9.00 tot 18.00 uur.
  • Zaterdag: 9.00 tot 13.00 uur.
  • Zaterdag 30 december: van 9.00 tot 17.00 uur.

Wilt u iets wijzigen?

Dit regelt u ook via Mijn VGZ of via de VGZ Zorg App of de website van VGZ.

Vanaf eind november kunt u zich voor het kalenderjaar 2025 aanmelden via de website van VGZ.