Buurtgezinnen

Buurtgezinnen is een initiatief gebaseerd op een oude gedachte: opvoeden doen we samen. Gezinnen die het zwaar hebben (vraaggezinnen) worden gekoppeld aan een warm en stabiel gezin in de buurt (steungezinnen). Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders even ontlast. De hulp is alledaags en vriendschappelijk.

Als u merkt dat de problemen zich opstapelen in uw gezin en het lukt u niet meer om genoeg tijd en aandacht aan uw kinderen of uzelf te besteden. Uw eigen netwerk van familie en vrienden is klein of heeft niet de mogelijkheden om te helpen.

Twijfelt u of Buurtgezinnen iets voor u is? Neem contact op met Thirza Barth (coördinator Buurtgezinnen) via 06-43139468 of thirza@buurtgezinnen.nl.

Als u graag een ander gezin wil helpen en met liefde uw tijd en aandacht wil delen. Gezinnen met (uitwonende) kinderen, maar ook stellen zonder kinderen met opvoedervaring zijn van harte welkom om zich aan te melden!

Vraag- en steungezinnen kunnen zich aanmelden via de website van Buurtgezinnen.

Mocht u vragen hebben of meer informatie willen, neem contact op met Thirza Barth (coördinator Buurtgezinnen) via 06-43139468 of thirza@buurtgezinnen.nl. Kijk ook op de website van Buurtgezinnen of volg Buurtgezinnen op Facebook.