Kwadraad maatschappelijk werk

Kwadraad biedt individuele begeleiding aan mantelzorgers die te zwaar belast zijn. Bijvoorbeeld door te oefenen hoe je je eigen grenzen kunt leren stellen of hoe je om hulp kunt vragen.

Gemeente Hoeksche Waard heeft ook bij Kwadraad Sociaal Raadslieden ingehuurd voor haar inwoners.

Contact

Kwadraad Maatschappelijk Werk heeft telefonisch spreekuur van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 – 12.30 uur, via telefoonnummer 088-900 4000 of u kunt contact opnemen via de website van Kwadraad.

Voor het maken van een afspraak met Kwadraad Sociaal Raadslieden kunt u iedere werkdag bellen tussen 9.00 – 17.00 uur via telefoonnummer 088-900 4000.

U betaalt geen kosten voor de hulp.

Inwoners kunnen op elk juridisch gebied om informatie en advies vragen. Tot de dienstverlening behoort het invullen van meer ingewikkelde formulieren, het schrijven van bezwaar‐ en beroepschriften, het schrijven van brieven en het bemiddelen en verwijzen naar instanties.

Het kan gaan om personen‐ en familierecht, sociale zekerheidsrecht, arbeidsrecht, woon- en huurrecht, consumentenrecht, vreemdelingenrecht, Wmo, studiefinanciering, belastingen en toeslagen. Sociaal Raadslieden zijn ToeslagenServicePunt (TSP) van de Belastingdienst. Sociaal Raadslieden heeft hierdoor toegang tot de backoffice van de Belastingdienst Toeslagen en Invordering.