Spring naar content

Jeugdfonds Sport en Cultuur

Wilt u uw kinderen laten sporten? Of mee laten doen aan culturele activiteiten, zoals muziek maken of toneel spelen? Maar heeft u hier geen geld voor? Vraag een vergoeding aan bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur.

Sinds 1 januari 2015 heeft de regio Hoeksche Waard een Jeugdfonds Sport en Cultuur. Zij zorgen ervoor dat ook kinderen uit gezinnen met een inkomen tot 130% van het minimum, in de leeftijd van 4 tot 18 jaar en woonachtig in de Hoeksche Waard lid kunnen worden van een vereniging op gebied van sport of cultuur.

U kunt niet zelf een aanvraag doen. Dit doet een ‘intermediair’ voor u. Bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach of professionele hulpverlener. Vul alvast het aanvraagformulier in en neem dit mee naar de afspraak met uw intermediair.

Jonger dan 18 jaar? Laat dan het formulier door je ouders invullen.

De intermediair verzamelt samen met u alle gegevens. Bijvoorbeeld over uw inkomen. Daarna vraagt deze persoon de vergoeding aan bij het fonds. Binnen 3 weken hoort de intermediair of u de vergoeding krijgt.

Krijgt u een vergoeding? Dan kunt u uw kind aanmelden bij de sportclub, dansschool of andere organisatie. Het fonds betaalt de contributie of het lesgeld direct aan de sportclub of lesgever. U ontvangt zelf geen geld.

Vergoedingen

  • Vergoeding voor sporten is maximaal €225,- per jaar. Is de contributie minder en houdt u geld over? Dan kunt u een waardebon van maximaal €100,- aanvragen. Hiermee kunt u sportkleding of sportartikelen kopen.
  • Vergoeding voor culturele activiteiten is €450,- per jaar. Is de contributie minder en houdt u geld over? Dan kunt u een waardebon van maximaal €150,- aanvragen. Hiermee kunt u materialen en kleding kopen.

Op de website van het Jeugdfonds Sport en Cultuur kunt u de spelregels lezen.