Collectieve zorgverzekering

Als inwoner van gemeente Hoeksche Waard kunt u gebruikmaken van een collectieve zorgverzekering: het VGZ Rotterdampakket. Deze zorgverzekering biedt uitgebreide dekking voor een voordelig tarief. Denk hierbij aan vergoedingen voor fysiotherapie, bril of lenzen, mantelzorg, tandheelkundige zorg en premiekosten. Daarnaast wordt de tandarts en mondhygiënist tot 18 jaar volledig vergoed. U betaalt ook geen eigen risico hiervoor. Onder ‘documenten’ kunt u het complete vergoedingenoverzicht downloaden.

Voor wie is de collectieve zorgverzekering bedoeld?

Alle inwoners van de Hoeksche Waard kunnen gebruik maken van het VGZ Rotterdampakket. De enige voorwaarden zijn dat u geen betalingsachterstand bij uw zorgverzekeraar heeft en de premie laat incasseren van uw bankrekening. Het maakt dus niet uit hoeveel u verdient of wat uw vermogen is.

De maandelijkse premie van de collectieve zorgverzekering bedraagt € 194,85 per persoon.

Is de collectieve zorgverzekering ook geschikt voor mensen met een laag inkomen?

Als u een laag inkomen heeft, wilt u niet voor onverwachte kosten komen te staan. Bij andere verzekeraars moet u de eerste € 385,- die u aan kosten maakt in een jaar zelf betalen. Dit noemen we het ‘eigen risico’. Maakt u als inwoner van de Hoeksche waard gebruik van het VGZ Rotterdampakket? Dan betaalt u € 0,- eigen risico als u zorg gebruikt. Hiervoor kopen we het verplichte eigen risico af. U betaalt een deel van het bedrag in uw maandelijkse premie aan de verzekeraar. Gemeente Hoeksche Waard betaalt de verzekeraar daarnaast ook een deel van uw poliskosten. Zo komt u nooit voor onverwachte zorgkosten te staan.

De maandelijkse premie van de collectieve zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen bedraagt € 182,35 per persoon.

U kunt alleen aanspraak maken op deze premie met een laag inkomen. Wat een ‘laag inkomen’ is, hangt af van uw leefsituatie. In de tabel hieronder vindt u de maximale bedragen per leefsituatie. Staat uw situatie er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Leefsituatie *

Netto inkomen per maand exclusief vakantiegeld t/m 130% van de bijstandsnorm

Gezin of samenwonenden van 21 jaar tot AOW gerechtigde leeftijd

€ 2.146,45

Alleenstaande (ouder) van 21 jaar tot AOW gerechtigde leeftijd

€ 1.502,53

Gehuwden/samenwonenden AOW gerechtigde leeftijd

€ 2.276,85

Alleenstaande (ouder) AOW gerechtigde leeftijd

€ 1.676,71

Gehuwden/samenwonenden in (zorg)instelling vanaf 21 jaar

€ 790,05

Alleenstaande (ouder) in (zorg)instelling vanaf 21 jaar

€ 478,77

* De bovengenoemde situaties zijn de meest voorkomende situaties. Is uw situatie anders? Neem dan contact met ons op.

VGZ biedt de verzekerden mogelijkheden om een betalingsregeling te treffen. Een betalingsregeling aanvragen kan via Mijn VGZ of via de VGZ Zorg App. Meer informatie over het digitaal afsluiten van een betalingsregeling is te vinden op de website van VGZ. Ook kan de VGZ klantenservice helpen met het treffen van een betalingsregeling, te bereiken via telefoonnummer 088 – 131 16 61 (maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur).

Is er meer nodig dan alleen een betalingsregeling? VGZ biedt ook budgetcoaches. Ook hierover leest u meer op de website van VGZ.

Kijk op de website van VGZ of bel maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.30 uur met de VGZ klantenservice via 0800 – 887 43 66. Wilt u iets wijzigen? Dit regelt u ook via de website van VGZ of door het wijzigingsformulier te gebruiken.

Vanaf eind november kunt u zich voor het kalenderjaar 2024 aanmelden via de website van VGZ.