Spring naar content

Blijk van waardering mantelzorg

Mantelzorgers, familie of vrienden van mantelzorgers, zorgvragers en betrokken zorgaanbieders kunnen ieder najaar een Blijk van Waardering aanvragen. Dit is in 2021 een Hoeksche Waardse cadeaubon ter waarde van € 75,-. De bon wordt -zoals de naam al zegt- als blijk van waardering bezorgd bij mantelzorgers.

Hoe vraag ik een Blijk van Waardering aan?

Mantelzorgers vragen zelf de Blijk van Waardering aan. Dit kan door het digitale aanvraagformulier van MEE in te vullen.

U kunt het aanvraagformulier ook downloaden.

U stuurt dit aanvraagformulier ingevuld en ondertekend zonder postzegel op naar:

MEE Mantelzorg regio Zuid-Hollandse Eilanden
Antwoordnummer 32
3200 VB Spijkenisse

Het ingevulde formulier mag u ook scannen of er een duidelijke foto van maken. Het bestand kunt u mailen naar servicebureau@meeplus.nl.

De mantelzorger zelf kan de Blijk van Waardering aanvragen.

Maar let op er zijn beperkingen:

  • Wonen er meerdere mantelzorgers op één adres? Dan wordt er één Blijk van Waardering aan dit huishouden toegekend.
  • Zorgt één mantelzorger voor meerdere personen? Dan komt hij/zij in aanmerking voor maximaal één Blijk van Waardering.
  • Onder mantelzorgers verstaan wij iedereen (familie, buren, vrienden) die minimaal 3 maanden lang minstens 8 uur per week zorgt voor iemand met wie hij of zij een persoonlijke relatie heeft.
  • Het gaat vooral om ongebruikelijke zorg die u uw naaste geeft, bijvoorbeeld omdat diegene minder zelfredzaam is door een ziekte of beperking. Denk hierbij aan het helpen met wassen en aankleden of douchen, helpen met eten geven of het begeleiden naar artsen. Dat hoeft niet alleen in een thuissituatie zijn, maar kan ook zorg zijn aan iemand die in een instelling woont.
  • Om in aanmerking te komen voor de Blijk van Waardering moet de zorgvrager in de Hoeksche Waard wonen. De mantelzorger mag echter ook buiten de Hoeksche Waard wonen.
  • Het ontvangen van de Blijk van Waardering heeft geen invloed op een eventuele uitkering.

U kunt tot 1 december de Blijk van Waardering aanvragen. Aanvragen na deze datum zijn niet meer in behandeling genomen. De cadeaubonnen worden in december bij de mantelzorgers thuis bezorgd. Het kan zijn dat het door (bezorg)drukte een uitloop heeft tot en met januari 2022.

Voor vragen of meer informatie kunt u terecht bij het servicebureau van MEE Plus. De medewerkers zijn tijdens werkdagen te bereiken op telefoonnummer 0181 – 33 35 07 of per e-mail via servicebureau@meeplus.nl.