Spring naar content

Blijk van waardering mantelzorg

Mantelzorgers, familie of vrienden van mantelzorgers, zorgvragers en betrokken zorgaanbieders kunnen ieder najaar een Blijk van Waardering aanvragen. Dit was in 2020 een Hoeksche Waardse cadeaubon ter waarde van € 75,-. De bon werd -zoals de naam al zegt- als blijk van waardering bezorgd bij mantelzorgers.

Vanaf september 2021 leest u op deze pagina hoe u dit jaar de blijk van waardering kunt aanvragen.

  • Onder mantelzorgers verstaan wij iedereen (familie, buren, vrienden) die minimaal 3 maanden lang minstens 8 uur per week zorgt voor iemand met wie hij of zij een persoonlijke relatie heeft.
  • Het gaat vooral om ongebruikelijke zorg die u uw naaste geeft, bijvoorbeeld omdat diegene minder zelfredzaam is door een ziekte of beperking. Denk hierbij aan het helpen met wassen en aankleden of douchen, helpen met eten geven of het begeleiden naar artsen. Dat hoeft niet alleen in een thuissituatie zijn, maar kan ook zorg zijn aan iemand die in een instelling woont.
  • Om in aanmerking te komen voor de Blijk van Waardering moet de zorgvrager in de Hoeksche Waard wonen. De mantelzorger mag echter ook buiten de Hoeksche Waard wonen.
  • Het ontvangen van de Blijk van Waardering heeft geen invloed op een eventuele uitkering.

De mantelzorger zelf kan de Blijk van Waardering aanvragen.

Maar let op er zijn beperkingen:

  • Wonen er meerdere mantelzorgers op één adres? Dan wordt er één Blijk van Waardering aan dit huishouden toegekend.
  • Zorgt één mantelzorger voor meerdere personen? Dan komt hij/zij in aanmerking voor maximaal één Blijk van Waardering.

De uiterste aanmelddatum was 1 december 2020. Aanvragen ontvangen na deze datum zijn niet meer in behandeling genomen. De cadeaubonnen zijn in december bij de mantelzorgers thuis bezorgd. Het kan zijn dat het door (bezorg)drukte een uitloop heeft tot en met januari 2021.

Voor vragen of meer informatie kunt u terecht bij het servicebureau van MEE Plus. De medewerkers zijn tijdens werkdagen te bereiken op telefoonnummer 0181 – 33 35 07 of per e-mail via servicebureau@meeplus.nl.