Spring naar content

Woning huren

Wilt u in de Hoeksche Waard een woning huren?

Dan kunt u daarvoor bij woningcorporatie HW Wonen terecht. Zij verhuren zowel sociale huurwoningen als woningen in een hoger prijssegment aan. Ook kunt u bij makelaars informeren naar hun huuraanbod.

Als u niet zelf uw huisvestingsprobleem kunt oplossen en u buiten uw schuld in de problemen bent gekomen, kunt u een zogenoemde urgentieverklaring aanvragen. Met een urgentieverklaring kunt u voorrang krijgen op een sociale huurwoning in de Hoeksche Waard. De urgentieverklaring is alleen voor mensen die in een noodsituatie zitten en dringend een andere woning nodig hebben. Er zijn twee soorten urgenties; sociale urgentie en medische urgentie.

Klik hier voor meer informatie over het aanvragen van een urgentieverklaring.

Op 9 juli 2019 heeft de gemeenteraad besloten dat Flexwonen Hoeksche Waard ontwikkeld wordt. Dit is een nieuwe vorm van wonen. Bij deze vorm van wonen kunnen inwoners van de Hoeksche Waard tijdelijk (maximaal 2 jaar) een woning huren. Het is de bedoeling dat zij in die tijd zoeken naar een eigen woning. Als het nodig is, krijgen ze daar hulp bij. Deze woonvorm wordt flexwonen genoemd. Klik hier voor meer informatie over Flexwonen.

Lukt het u niet om binnen de periode van een jaar een passende woning te vinden? Wij horen graag van u waar u vastloopt. Neem contact op met een van onze beleidsadviseurs Wonen.