Spring naar content

De gemeente is van plan om de Goidschalxoordsedijk in Heinenoord in te richten als een fietsstraat. De informatie op deze pagina is bedoeld om de bewoners van de dijk kennis te laten maken met de definitieve plannen door het tonen van een voorlichtingstekening. Na het zien van de tekening kunt u, als u dat wilt, een reactie achterlaten voor het projectteam. Het achterlaten van een reactie is mogelijk tot en met 15 april 2021.

Bekijk hier de voorlichtingstekening

Meerdere bewoners gaven aan dat zij last hebben van het sluipverkeer dat gebruik maakt van de Goidschalxoordsedijk. Vervolgens heeft de gemeente een aantal maatregelen voorgesteld aan een aantal bewoners om dit tegen te gaan. Helaas bleek dat er voor deze maatregelen geen draagvlak is. Afsluitingen of beperkingen hebben een te grote impact op de aansluiting met het dorp Heinenoord. Daarom is een autoluwe dijk niet haalbaar.

Gelet op de ontwikkelingen in de Hoeksche Waard in zijn algemeenheid hebben wij een alternatief gevonden dat naar ons inzicht past bij de locatie Goidschalxoordsedijk.

Een fietsstraat is een straat die ingericht is als fietsroute, maar waarop ook auto`s zijn toegestaan. Dit autogebruik wordt echter beperkt door het karakter en de inrichting van de fietsstraat waarbij de auto te gast is. Samen met een aantal versmallingen waarbij ook een parkeervakindeling aangelegd wordt maken wij de Goidschalxoordsedijk minder aantrekkelijk voor automobilisten met als doel het autoverkeer te verminderen. Om de fietsstraat aantrekkelijk te maken voor fietsers dienen er geen auto’s geparkeerd te staan op de fietsstraat, dit dient uitsluitend plaats te vinden op de daarvoor aangewezen plekken.  

Door corona zijn er nu minder voertuigbewegingen dan bij onze vorige aankondiging. Dat komt omdat veel mensen thuiswerken. Hierdoor nemen files af en het bijbehorende sluipverkeer is verminderd. Ook de Goidschalxoordsedijk zal minder druk bereden worden dan bijvoorbeeld anderhalf jaar geleden. Wij kunnen ons daarom voorstellen dat andere maatregelen in de toekomst niet uit te sluiten zijn. Wij hopen dat u dan de moeite neemt om alsnog met ons het gesprek aan te gaan.

We zijn nu bezig met de verdere voorbereiding van dit project. De planning is nu dat dit voor de zomervakantie is afgerond. In september starten we dan met de werkzaamheden. Tegen die tijd ontvangen de direct betrokkenen hierover weer een brief van ons.

Herinrichting Goidschalxoordsedijk

  • Door op versturen te klikken, geeft u toestemming aan de gemeente om uw reactie te verwerken. En indien nodig contact met u op te nemen over uw reactie. Uw gegevens worden alleen hiervoor gebruikt.