Sociale huurwoning

Vaak heb je als starter op de woningmarkt niet zoveel te besteden. Dan zijn sociale huurwoningen ideaal, want deze woningen hebben een voordelige huur. Om in aanmerking te komen, schrijf je jezelf in bij woningcorporatie HW Wonen.

Schrijf je in als woningzoekende

Een sociale huurwoning staat niet meteen voor je klaar. Was het maar zo’n feest. Het kan soms best een tijdje duren voordat je aan de beurt bent. Daarom is het belangrijk om je alvast in te schrijven bij HW Wonen. Ook kun je via loting kans maken op een woning.

Icoontje van lamp-idee

Dagelijks nieuw aanbod online Het aantal beschikbare woningen wordt dagelijks online aangevuld. Woningzoekenden kunnen dagelijks reageren op het woningaanbod. De woningen staan maximaal 3 dagen online. Na 3 dagen wordt een toewijzing gedaan en is de woning niet langer beschikbaar.

Icoontje van lamp-idee

Inschrijftijd De woning wordt toegewezen aan de kandidaat met de langste inschrijftijd. Woningzoekenden ontvangen ieder jaar een e-mail met de mogelijkheid om hun inschrijving te verlengen. Als je hier geen gehoor aan geeft vervalt je inschrijving, inclusief opgebouwde inschrijftijd. Niet vergeten dus!

Icoontje van lamp-idee

Loting 20 procent van de beschikbare huurwoningen worden via loting aangeboden. Bij het woningaanbod staat duidelijk vermeld of de woning verloot wordt. Bij loting maakt iedereen evenveel kans op de woning. Inschrijftijd als woningzoekende speelt bij loting geen rol.

Icoontje van lamp-idee

Samen sterk Schrijf je met een vriend of vriendin in bij HW Wonen. Want samen heb je een groter budget en kan je op ruimere woningen reageren dan in je eentje.