Spring naar content

Sportlaan

Waar ligt deze locatie?

Woningbouw Sportlaan is een initiatief van HW Wonen. Aan de oostkant van Strijen ligt de locatie Sportlaan. Deze grond is volledig in eigendom van HW Wonen en bedraagt 3,2 hectare. Aangrenzend daaraan ligt het perceel van de voormalige gemeentewerf. Een plattegrond van de locatie is te downloaden onder aan deze pagina.

Wat komt er?

Sportlaan is één van de grotere toekomstige woningbouwlocaties en die staat al heel lang op het programma om een behoorlijk aantal woningen te gaan ontwikkelen in een heel divers programma. Het gaat in zijn totaliteit over 89 woningen. HW Wonen heeft als woningcorporatie hier een belangrijk initiatief genomen om de ontwikkeling op zich te nemen van het totale programma. En dat betekent dat ook de doelgroep van HW Wonen, dus met name ook de sociale huurwoningen, hier een ruimte plek gaat krijgen. Zoals bij project Sportlaan gebouwd kan worden is uniek, omdat hier een ruime opzet van een wijk kan worden gerealiseerd. Dat is niet overal mogelijk, maar ga er eens kijken hoe weids de locatie is. Hier heb je gewoon plek om mooie woningen met mooie tuinen te bouwen waar het straks heel goed wonen wordt.

Wat is de laatste stand van zaken?

Voorafgaand aan de bestemmingsplanprocedure is de omgeving op 10 maart 2021 geïnformeerd. Hieronder is de presentatie te downloaden. De bestemmingsplanprocedure ronden wij naar verwachting in het 3e kwartaal van 2021 af. Oplevering van de woningen staat gepland voor 2022/2023.

Meer informatie

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van HW Wonen.

Contact

Heeft u nog vragen over dit project? Neem dan contact op met de projectleider van de gemeente Michel Koorn. U kunt hem bereiken via telefoonnummer 14 0186 of 088 – 647 38 04 of via e-mail michel.koorn@gemeentehw.nl.

Documenten