Woningbouw Sportlaan is een initiatief van HW Wonen. Aan de oostkant van Strijen ligt de locatie Sportlaan. Deze grond is volledig in eigendom van HW Wonen en bedraagt 3,2 hectare. Aangrenzend daaraan ligt het perceel van de voormalige gemeentewerf. Een plattegrond van de locatie is te downloaden onder aan deze pagina.

Wat komt er?

Sportlaan is één van de grotere toekomstige woningbouwlocaties en die staat al heel lang op het programma om een behoorlijk aantal woningen te gaan ontwikkelen in een heel divers programma. Het gaat in zijn totaliteit over 89 woningen. HW Wonen heeft als woningcorporatie hier een belangrijk initiatief genomen om de ontwikkeling op zich te nemen van het totale programma. En dat betekent dat ook de doelgroep van HW Wonen, dus met name ook de sociale huurwoningen, hier een ruimte plek gaat krijgen. Zoals bij project Sportlaan gebouwd kan worden is uniek, omdat hier een ruime opzet van een wijk kan worden gerealiseerd. Dat is niet overal mogelijk, maar ga er eens kijken hoe weids de locatie is. Hier heb je gewoon plek om mooie woningen met mooie tuinen te bouwen waar het straks heel goed wonen wordt.

In september 2021 heeft de raad het bestemmingsplan vastgesteld. Tegen dit besluit van de raad is beroep ingediend. Op 28 maart 2023 stelde de raad het bestemmingsplan gewijzigd vast. Het aangepaste plan gaat terug naar de Raad van State. De locatie Sportlaan in Strijen wordt momenteel bouwrijp gemaakt. De bouwer start op maandag 4 september 2023 met de bouw van de eerste woningen.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van HW Wonen.

Heeft u nog vragen over dit project? Neem dan contact op met de projectleider van de gemeente Jasper van der Pal. U kunt hem bereiken via telefoonnummer 14 0186 of 088 – 647 36 47 of via e-mail jasper.vanderpal@gemeentehw.nl