Langs de Tienvoet in Heinenoord komen ongeveer 150 nieuwe woningen in woningbouwplan ‘In ’t Groen’. De grond was in eigendom van de gemeente en is verkocht aan de projectontwikkelaar. De combinatie KlokGroep-Novaform Vastgoedontwikkelaars West en Kroon & De Koning ontwikkelen en bouwen de nieuwe wijk. De bouw is in september 2023 gestart.

Waar ligt deze locatie?

Het gaat om de grond tussen de Tienvoet, de Dorpsstraat, de Oud-Heinenoordseweg en de N217. In het gebied liggen nu vooral akkers en een kassencomplex.

Wat komt er?

Er komen woningen van vrijwel alle verschillende types:  rijtjeswoningen, 2-onder-1 kapwoningen en vrijstaande woningen in het goedkope, middel dure en dure segment. Het zijn zowel huur- als koopwoningen.

Het gebied had nog niet de bestemming wonen. Het bestemmingsplan is daarom herzien. Vervolgens zijn de omgevingsvergunningen voor het bouwen aangevraagd en verleend.

De bouw is in september 2023 gestart. Naar verwachting kunnen in de tweede helft van 2024 de eerste bewoners naar hun nieuwe huis in Heinenoord verhuizen. De komende jaren volgen nog 2 of 3 fasen.

Wilt u meer weten over het project? Kijk dan op de website van de projectontwikkelaar.

Heeft u nog vragen over dit project? Neem dan contact op met projectleider van de gemeente Perry van der Elst. U kunt hem bereiken via telefoonnummer 14 0186 of 088 – 647 36 47 of via e-mail perry.vanderelst@gemeentehw.nl.

Voor vragen over de uitvoering (bijvoorbeeld het voorbelasten of graven op de locatie) kunt u contact opnemen met de projectleider civiel van de gemeente: Björn van den Aardweg. Dit kan via telefoonnummer 14 0186 of 088 – 647 36 47 of via e-mail bjorn.vandenaardweg@gemeentehw.nl.