Welkom op de webpagina over het groen in Poortwijk III in Oud-Beijerland.

Tot 1 oktober kon u meedenken over de inrichting van de groenstroken langs het Houtblazerspad en de oevers langs de Muzieklaan en de Polderlaan.

Inmiddels is er met iedereen die gereageerd heeft op het plan mailcontact geweest. Er een nieuw plan samengesteld. Hieronder kunt u dit nieuwe plan bekijken.

De landschapsarchitect heeft de ingekomen reacties, waar mogelijk, meegenomen in dit nieuwe plan. Het waterschap is akkoord met de plannen. De gemeente gaat de benodigde materialen voor de werkzaamheden bestellen en de werkzaamheden inplannen. Op deze site kunt u alle ontwikkelingen bijhouden.

Beplanting langs het Houtblazerspad en op het Eiland van Poortwijk III

Vanaf 1 februari 2021 wordt een start gemaakt met de beplanting langs het Houtblazerspad en op het Eiland van Poortwijk III. De rest van het groen in Poortwijk III, langs de Polderlaan en de Muzieklaan wordt volgend plantseizoen aangebracht. Dit zal ergens tussen oktober 2021 en maart 2022 zijn.

Eerste (concept) versie meedenken over het groen in Poortwijk III

Hieronder kunt u nogmaals kijken naar het oorspronkelijke plan. Het gaat hier om de eerste (concept) versie over het groen in Poortwijk III.

Het ontwerp van de groenstroken met bomen

Onder deze tekst ziet u het ontwerp van de groenstroken met bomen. Er worden verschillende soorten bomen geplant. De groenstroken waarin de bomen geplant worden, worden  ingezaaid met gras.

In het ontwerp van de groenstroken ziet u in iedere boom een afkorting staan. Dezelfde afkortingen vindt u terug in de legenda rechts onderin de tekening. Opent u een document met eenzelfde afkorting als in het ontwerp, dan ziet u een foto en omschrijving van de boom, die op die plek komt.

Het ontwerp

Als u op de afbeelding klikt, dan wordt deze gedownload. Vervolgens kunt u deze vergroten voor de leesbaarheid.

De groensoorten

Groensoort 1. AccZ – Acer campestre ‘Zorgvliet’

Groensoort 2. Alc – Alnus cordata

Groensoort 3. Ali – Alnus incana

Groensoort 4. AliA – Alnus incana ‘Aurea’

Groensoort 5. AmaRH – Amelanchier arborea ‘Robin Hill’

Groensoort 6. GltS G – Gleditsia triacanthos ‘Speczam’

Groensoort 7. GtE – Gleditsia triacanthos ‘Elegantissima’

Groensoort 8. Nys – Nyssa sylvatica

Groensoort 9. Saa – Salix aurita

Groensoort 10. Sav – Salix viminalis

Disclaimer: We hebben deze online pagina met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Wij kunnen echter niet garanderen dat deze informatie altijd volledig, juist of compleet is. Evenmin garanderen wij dat het gebruik ervan leidt tot de juiste resultaten of dat de informatie geschikt is voor specifieke doeleinden. Afbeeldingen zijn bedoeld om een indruk te geven van hoe deze buurt eruit komt te zien. De gemeente is vrij om wijzigingen aan het getoonde door te voeren.

Ga naar: