De locatie aan de Langeweg 12 in Oud-Beijerland krijgt een nieuwe invulling. De eigenaar van Langeweg 12 benaderde projectontwikkelaar De Langen & Van den Berg over een woningbouwontwikkeling op deze plek. Het college van burgemeester en wethouders heeft in het voorjaar van 2021 de intentie uitgesproken om voorlopig medewerking te verlenen aan de bouwplannen van ontwikkelcombinatie Nieuw & Berg haven VOF. Inmiddels zijn we zover dat we gemaakte afspraken met elkaar gaan vastleggen en de planologische procedure gaan starten.

Wat komt er?

Het nieuwbouwproject “Twelve” is een ontwikkeling van 64 duurzame, eigentijdse koopappartementen voor mensen van alle leeftijden, in diverse grootte, indeling, ligging en prijsklassen. Het appartementengebouw krijgt een eigen binnentuin en veel omliggend, bestaand groen en water. Parkeren kan in de ondergrondse parkeergarage of op eigen terrein.

Een deel van de appartementen wordt aangeboden in de prijsklasse tot maximaal €225.000,- v.o.n. Ook is er een aanbod van grotere appartementen in het middeldure segment en topappartementen voor wie uitkijkt naar meer woonruimte.

De voorbereiding van de planologische procedure voor wijziging van het bestemmingsplan is zo goed als afgerond. We verwachten het ontwerp-bestemmingsplan begin juni 2023, na een akkoord van het college B&W, ter inzage te leggen. Ook is overeenstemming bereikt met de initiatiefnemer over de anterieure overeenkomst. Het doel van deze overeenkomst is het vastleggen van afspraken tussen de gemeente en de initiatiefnemer over onder andere het woonprogramma, de verdere planuitwerking en realisatie.

Bent u geïnteresseerd en wilt u op de hoogte gehouden worden van de nieuwbouwontwikkeling Twelve? Meldt u dan aan voor de nieuwsbrief op de website van de ontwikkelcombinatie Nieuw & Berg haven VOF.

Heeft u nog vragen aan de gemeente, bijvoorbeeld over de planologische procedure voor dit project? Neem dan contact op met de projectleider van de gemeente Ilja Arends. U kunt haar bereiken via telefoonnummer 14 0186 of 088 – 647 36 47 of via e-mail ilja.arends@gemeentehw.nl.