Waarom we Numansdorp Zuid ontwikkelen? Omdat we willen dat Numansdorp een fijne plek blijft om te wonen. Een dorp met genoeg winkels, openbare voorzieningen en verenigingen. Maar ook een dorp waar het echte dorpse gevoel nog duidelijk voelbaar is.

Met de nieuwe, extra woningen in de Torensteepolder en Molenpolder krijgen we meer inwoners. Zo houden winkeliers en bedrijven voldoende klanten. Meer inwoners is ook goed voor het voortbestaan van onze verenigingen en andere voorzieningen.

En het dorpse gevoel? Dat houden we natuurlijk ook. De nieuwe wijken zijn dorps en ruim opgezet met veel groen en meerdere landgoederen. Ook komen er allerlei nieuwe fiets- en wandelpaden. Een deel ligt er zelfs al. En wat zou het toch machtig zijn als het lukt om onze wens van een fijn strand aan het Hollands Diep waar te maken. Dan zijn we bijna ‘Numansdorp aan zee’!

Waar ligt deze locatie?

De landgoederen liggen ten noorden en ten zuiden van de Ambachtsheerenlaan. Het zijn er 19.

Wat komt er?

Op ieder landgoed mag de landgoedeigenaar drie woningen bouwen. Elk landgoed moet voor een deel altijd toegankelijk zijn voor recreanten. Dit deel van de landgoederen is aangelegd als wandelgebied met fraaie waterpartijen. Een impressie van de landgoederen met woningen kunt u downloaden onder documenten.

Meer informatie over de landgoederen vindt u op de website van de landgoederen

Heeft u nog vragen over dit project? Neem dan contact op met projectleider van de gemeente Perry van der Elst. U kunt hem bereiken via telefoonnummer 14 0186 of 088 – 647 36 47 of via e-mail perry.vanderelst@gemeentehw.nl.