De voormalige discotheek Alcazar, sinds enkele jaren een zalencentrum en restaurant, ligt in de zuidwestrand van Puttershoek aan de Groeneweg 16. Een plattegrond van de locatie is te downloaden onder aan deze pagina.

Wat komt er?

In 2018 is Alcazar verkocht aan projectontwikkelaar Stebru. Op de huidige locatie is eigenaar Stebru bezig met de ontwikkeling van een woonprogramma. Het plan bestaat uit 67 woningen. Naast beneden- bovenwoningen komen er twee-onder-een-kapwoningen, appartementen en vrijstaande villa’s. Allen in verschillende prijsklassen. Deze toekomstige woonbuurt maakt de ontwikkeling van dit gedeelte van Puttershoek aan de Groeneweg compleet.

Hoeksche Waard ontvangt voor het woningbouwproject Parc Alcazar een bijdrage uit de Startbouwimpuls (SBI) van het Rijk. Hierdoor kan de bouw van de woningen versneld van start gaan. Naar verwachting wordt in de 2e helft van 2024 gestart met de bouw. De omgeving is betrokken bij de invulling van de locatie.

Om stilstand van de bouw door de veranderde economische omstandigheden te voorkomen, heeft demissionair minister Hugo de Jonge voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening een aantal maatregelen genomen. Eén hiervan is de SBI, een subsidie voor bouwprojecten. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van Stebru of de website van Alcazar.

Heeft u nog vragen over dit project? Neem dan contact op met de algemeen projectleider van de gemeente Ilja Arends: ilja.arends@gemeentehw.nl of met de civiel projectleider Jasper van der Pal: jasper.vanderpal@gemeentehw.nl. U kunt ze bereiken via telefoonnummer 14 0186 of 088 – 647 36 47.