Vissen

De Hoeksche Waard is een prachtig eiland met veel recreatieve mogelijkheden. Dankzij het vele water in én rond de Hoeksche Waard is het een aantrekkelijk gebied voor (sport)vissers. Per 1 januari 2021 zijn vijf van de zes hengelsportverenigingen in de Hoeksche Waard gefuseerd tot één vereniging HSV Groot Hoeksche Waard. Er zijn nu in de Hoeksche Waard twee hengelsportverenigingen actief en het eiland is opgedeeld in twee visgebieden.

Om te mogen vissen in de Hoeksche Waard heeft u altijd een geldige vergunning nodig. Kijk op de website van de hengelsportvereniging van uw dorp voor meer informatie

DorpHengelsportvereniging
MaasdamHSV Groot Hoeksche Waard
PuttershoekHSV Groot Hoeksche Waard
WestmaasHSV Groot Hoeksche Waard
MijnsheerenlandHSV Groot Hoeksche Waard
’s GravendeelHSV Groot Hoeksche Waard
HeinenoordHSV Groot Hoeksche Waard
StrijenHSV Groot Hoeksche Waard
Oud-BeijerlandHSV Groot Hoeksche Waard
GoudswaardHSV Hoeksche Waard
PiershilHSV Hoeksche Waard
NieuwendijkHSV Hoeksche Waard
NumansdorpHSV Hoeksche Waard

Gemeente Hoeksche Waard is eigenaar en “rechthebbende van het visrecht” van diverse wateren – onder andere in Strijen. Om te mogen vissen in deze zogenaamde vrije viswateren van Strijen is toestemming nodig. Het visrecht is hier niet verpacht aan een hengelsportvereniging. Op bijgaande kaart wordt in blauw de wateren van de gemeente aangegeven. Op deze pagina vindt u bij formulieren het formulier toestemmingsverklaring om te mogen vissen in de gemeentewateren van Strijen. U kunt dit formulier downloaden op deze pagina, samen met de kaart van de viswateren. Wanneer u gaat vissen in één van deze wateren moet u dit toestemmingsformulier ingevuld bij u hebben, zodat u bij controle kunt aantonen dat u toestemming heeft.

Beschikt u niet over een printer? U kunt de toestemmingsvergunning en de plattegrond van de viswateren opvragen via info@gemeentehw.nl.

Als je nog géén 14 jaar bent (peildatum 1 januari), dan heb je drie opties om te kunnen vissen in de wateren van hengelsportvereniging HSV Groot Hoeksche Waard. Op de website van de hengelsportvereniging HSV Groot Hoeksche Waard lees je welke opties dit zijn.