Woning kopen

Wonen in de Hoeksche Waard betekent betaalbaar wonen en volop recreatiemogelijkheden in een groene, landelijke omgeving. Alle stedelijke voorzieningen van de Rotterdamse regio en de Drechtsteden zijn dichtbij. Naast huurwoningen is er op het eiland ook een groot aanbod aan koopwoningen. Bestaande bouw en nieuwbouw. De belangstelling voor de Hoeksche Waard groeit.

Een woning kopen met een starterslening

Als u starter bent op de woningbouw (tot 36 jaar) kunt u een starterslening aanvragen bij ons. Wij lenen u als gemeente dan maximaal € 35.000,- extra, boven op uw maximale hypotheek. De lening heeft gunstige voorwaarden. Zo bouwt u in de eerste 3 jaar geen rente op en hoeft u in die periode ook nog niet af te lossen. Met de starterslening vergroten we de kans voor starters om hun eerste woning te kunnen kopen. Wilt u meer weten over de starterslening? Kijk voor de voorwaarden op de pagina ‘Starterslening’

Goed om te weten:

HW Wonen verkoopt regelmatig voormalige huurwoningen. Meer informatie staat op de website van HW Wonen.

HW Wonen verkoopt ook regelmatig nieuwe woningen, appartementen en zelfs kavels. Voor deze projecten gelden bepaalde regels en voorwaarden. Meer informatie staat op de website van HW Wonen.

Een overzicht van alle koopwoningen van HW Wonen vind je hier.

Er wordt volop gebouwd in de Hoeksche Waard. Alle (woning)bouwprojecten staan op de speciale webpagina van de gemeente.

Op zoek naar een woning en bent u jonger dan 36 jaar?

Voor woningzoekenden tot en met 35 jaar is er een speciale webpagina met informatie en tips.