Verhuisregeling

U bent 65 jaar of ouder en wilt ook de komende jaren nog graag zelfstandig in een sociale huurwoning blijven wonen. Dan kan het op een gegeven moment fijn zijn om gelijkvloers te wonen. En met sanitair in de woning die het u gemakkelijk maakt, zoals een douche in plaats van een bad en een verhoogd toilet. Zodat u ook in de toekomst fijn en zorgeloos kunt wonen. Het is verstandig daar al op tijd over na te denken en misschien zelfs nu al naar een woning te verhuizen die ook later bij u past.

Een andere woning: wij helpen u een handje

Het vinden van een andere woning en een verhuizing is vaak een heel proces. Er moet veel geregeld worden en er komen vaak extra kosten bij kijken. Om u hierbij te helpen, ontwikkelden HW Wonen, Welzijn HW, gemeente Hoeksche Waard, Stichting Present Hoeksche Waard en Verhuis mijn Thuis de Verhuisregeling. Met de Verhuisregeling kunt u advies krijgen bij het zoeken van een andere woning, praktische ondersteuning bij de verhuizing zoals extra handjes tijdens de verhuizing en administratieve hulp.

De Verhuisregeling

Huurt u een sociale huurwoning van HW Wonen en overweegt u om te verhuizen naar een woning die in de toekomst beter bij u past? Dan is de Verhuisregeling wellicht iets voor u.

Wilt u weten of u in aanmerking komt en bent u benieuwd naar de voorwaarden?

Kijk dan op de website van HW Wonen of neem contact op met de verhuisadviseur van HW Wonen via (0186) 899 899.

De verhuisadviseur adviseert u bij de zoektocht naar een andere woning afgestemd op uw woonwensen en mogelijkheden. U krijgt ook advies over hoe u op zoek gaat naar een andere woning. 

Desgewenst wordt u ondersteund bij de praktische zaken, zoals hulp bij de administratie, het omzetten van nutsvoorzieningen en – waar mogelijk- helpende handjes tijdens de verhuizing zelf.

 

Uw netto huurprijs blijft behouden als deze lager ligt dan de huurprijs van de nieuwe woning (alle basisvoorzieningen moeten op 1 verdieping zijn). Daarnaast komt u mogelijk in aanmerking voor een tegemoetkoming in de verhuiskosten van maximaal € 2.500,-.