Buurt Bestuurt

In de Hoeksche Waard werken (onder andere) gemeente, politie en inwoners nauw samen voor een veilige en leefbare woonomgeving. Dat gebeurt met inzet van Buurt Bestuurt en Buurtpreventie, maar ook via buurt WhatsApp-groepen.

Buurt Bestuurt is een beproefde methode waarbij inwoners en professionals samen bepalen welke (veiligheids)problemen in de buurt met prioriteit moeten worden aangepakt. Met elkaar wordt een top drie van problemen samengesteld. De inwoners, politie, gemeente en eventueel andere professionals gaan daarna aan de slag om de problemen op te lossen. Onderling worden duidelijke afspraken gemaakt over taakverdeling, voortgang en terugkoppeling van de resultaten.

Wilt u ook meedoen aan Buurt Bestuurt? Wilt u iets voor elkaar krijgen, maar weet u niet hoe? Schuif dan gerust eens aan bij een bijeenkomst. Onze ervaring is dat je verder komt door samen te werken. Het is niet nodig om altijd aanwezig te zijn. Soms levert iemand een waardevolle bijdrage en stopt daarna weer. Dat is geen enkel probleem.

Buurt Bestuurt is aanwezig in de volgende kernen:

  • Heinenoord
  • Oud-Beijerland (Zoomwijck)
  • Puttershoek

Denkt u eraan om in uw eigen dorp of buurt een Buurt Bestuurt op te richten? Wij kunnen u hiermee verder helpen. U kunt hiervoor terecht bij de dorpsregisseurs. Zij zijn te bereiken via dorpsgerichtwerken@gemeentehw.nl.

Heeft u nog vragen over Buurt Bestuurt of wilt u zich als vrijwilliger aanmelden? Neem dan contact op via onderstaande contactgegevens:

  • Buurt Bestuurt Heinenoord: mail naar dorpsgerichtwerken@gemeentehw.nl.
  • Buurt Bestuurt Zoomwijck Oud-Beijerland: via de website van Buurt Bestuurt Zoomwijck of via e-mail info@zoomwijck.nl.
  • Buurt Bestuurt Puttershoek: via facebook op Buurt Bestuurt Puttershoek.