Blijverslening

Wilt u uw woning aanpassen of verbouwen met als doel dat u langer thuis kunt blijven wonen? Dan bieden wij u de mogelijkheid om gebruik te maken van de blijverslening.

Vraag een blijverslening aan door het aanvraagformulier in te vullen. Dit formulier kunt u mailen of naar ons opsturen.

Wij adviseren u om de aanvraag te overleggen met uw bank of financieel adviseur.Wij merken op dat er een beperkt budget beschikbaar gesteld is voor de blijverslening. Als het budget op is, worden geen leningen meer verstrekt.

Met de blijverslening financiert u aanpassingen aan uw woning waardoor u langer zelfstandig thuis kunt blijven wonen.

 • Uw woning helemaal afgestemd op uw wensen
 • Verantwoorde financiering voor ouderen
 • Betalen vanuit bouwkrediet, voorschieten niet nodig

Met de blijverslening maakt u uw woning levensloopbestendig waardoor u zo lang mogelijk van uw eigen woning geniet. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een slaapkamer of badkamer op de begane grond of aan het verwijderen van drempels. Misschien moet uw woning geschikt worden gemaakt voor specifieke zorg. Er zijn volop technische snufjes waarmee u uw huis afstemt op uw wensen. Met de blijverslening financiert u deze aanpassingen aan uw huis en maakt u uw woning klaar voor de toekomst. Let op! Geld lenen kost geld. De lening kan hypothecair of consumptief worden afgesloten. De blijverslening consumptief bedraagt minimaal € 2.500 en maximaal € 10.000. De blijverslening hypothecair bedraagt minimaal € 2.500 en maximaal € 25.000.

Let op Geld lenen kost geld

 

Om in aanmerking te komen voor een blijverslening moet u voldoen aan onderstaande voorwaarden:

 • U bent verblijfsgerechtigd in Nederland;
 • U bent eigenaar-bewoner van de woning waar u de blijverslening voor aanvraagt;
 • U woont in een bestaande woning in de Hoeksche Waard, en u woont daar minimaal 1 jaar;
 • U heeft een zorgvraag of
 • U bent ouder dan 55 jaar en wilt de woning levensloopbestendig maken;
 • Indien u kiest voor een consumptief krediet bent u tevens jonger dan 76 jaar;
 • Indien u kiest voor een hypothecair krediet bedraagt de totale financiering van de woning (hypotheek + blijverslening) niet meer dan 80% van de WOZ-waarde van de woning;
 • De maatregelen die u aan de woning treft dragen aantoonbaar bij aan het vergroten van de fysieke geschiktheid van de woningvoorraad ten behoeve van het langer zelfstandig thuiswonen.

In de ‘PDF Stappenplan proces blijverslening’ ziet u dat het proces is opgedeeld in drie stappen:

 1. de vooraanvraag bij de gemeente,
 2. de aanvraag bij de gemeente,
 3. en de aanvraag bij de SVn.

U start met een vooraanvraag. Daarvoor stuurt u ons een ingevuld vooraanvraagformulier blijverslening toe.

Als gemeente bemoeien wij ons niet met de financiële aspecten van de aanvraag. Dit regelt SVn. Wij stellen het geld beschikbaar, kijken of u tot de doelgroep behoort en besluiten of u een lening aan kunt vragen bij SVn. SVn neemt de overige werkzaamheden voor haar rekening. Als na toetsing blijkt dat u inderdaad voor een blijverslening in aanmerking komt, krijgt u van ons een SVn-aanvraagset toegestuurd. Met de aanvraagset kunt u de lening aanvragen bij SVn. SVn voert een financiële toets uit. Als u in aanmerking komt voor een lening ontvangt u van SVn een offerte voor de blijverslening.

Voor algemene vragen kunt u bij ons terecht of leest u de ‘Folder blijverslening’. Neem voor meer specifieke vragen contact op met Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). Dit kan telefonisch via 088 – 253 94 00 of per mail info@svn.nl, de website van SVn vindt u onder ‘links’ op deze webpagina.

Een woning is geschikt om oud in te worden als hij ‘levensloopbestendig’ is, of levensloopbestendig kan worden gemaakt. Met kleine aanpassingen in uw huis zorgt u meteen voor extra gemak waar u ook in de toekomst veel plezier van zult hebben. Pas uw woning aan voordat u gezondheidsklachten krijgt. Dus vervang bijvoorbeeld op tijd het bad in uw badkamer door een inloopdouche zonder drempels met een douchezitje. Op de website van Lang Leve Thuis vindt u informatie over langer zelfstandig wonen: waarom is dat zo belangrijk en hoe kunt u dat regelen? Met de gratis en geheel vrijblijvende woningscan komt u te weten of uw woning klaar is voor uw toekomstige woonwensen. Na een telefonische intake komt er een woonadviseur bij u thuis. Deze bespreekt samen met u uw woonsituatie. U krijgt vervolgens gratis een op maat gemaakt advies. Zo weet u precies waar u aan toe bent en welke stappen u moet ondernemen (waaronder het aanvragen van de blijverslening). Lang Leve Thuis is een project van gemeente Hoeksche Waard.