Bouwbord, opslagcontainer of steiger plaatsen
Het kan nodig zijn om tijdelijk een bouwkeet, bouwbord, opslagcontainer, steiger of andere constructie te plaatsen als u gaat bouwen. U heeft hiervoor geen vergunning nodig als de constructie geplaatst wordt op of vlakbij de bouwlocatie. De constructie moet dan wel een functie hebben voor de bouw(werkzaamheden).
Twijfelt u of uw constructie mag worden geplaatst? Doe dan een vergunningcheck via het Omgevingsloket.
Constructies voor een verbouwing, zoals een steiger, stortbak of opslagcontainer, mogen zonder ontheffing maximaal 7 dagen worden geplaatst, zolang zij geen hinder of gevaar veroorzaken. Blijven de constructies langer dan 7 dagen staan? Dan is een vergunning of ontheffing nodig op grond van artikel 2:10 APV. De constructie moet uiterlijk na 7 dagen worden verwijderd, tenzij een vergunning of ontheffing is verleend.
Een tijdelijke woonunit mag u niet zonder vergunning plaatsen. Dit wordt namelijk niet gezien als een constructie die nodig is voor de bouw(werkzaamheden). Daarom gelden er andere regels voor het plaatsen.
Wilt u weten welke vergunning u nodig heeft voor het plaatsen van een tijdelijke woonunit? Een vergunning voor een tijdelijke woonunit verlenen wij alleen als u een vergunning heeft voor nieuwbouw of ingrijpende verbouwing van de hoofdwoning. Verder moet u de tijdelijke woonunit op hetzelfde terrein plaatsen in de onmiddellijke nabijheid van de bouwlocatie van de hoofdwoning.
Doe de vergunningcheck via het Omgevingsloket.
