Aanleg van glasvezel

We vragen steeds meer van ons internetnetwerk. We zijn steeds langer en vaker online met meerdere apparaten tegelijk. Glasvezel is goed voorbereid op die stijgende vraag naar supersnel internet.

Telecombedrijven leggen glasvezelnetwerk aan

Op dit moment legt glasvezelaanbieder Open Dutch Fiber het glasvezelnetwerk aan in de Hoeksche Waard. Vanaf maandag 19 augustus begint ook Glaspoort met de aanleg van hun netwerk. De uitrol start in ’s-Gravendeel.

Volgens de Telecomwet hebben meerdere telecombedrijven het recht om glasvezel aan te leggen in een gemeente. Zo kunnen inwoners en ondernemers uit minimaal 2 aanbieders van heel snel internet kiezen. Dit betekent dat straten meerdere keren open kunnen gaan wanneer verschillende aanbieders hun glasvezelnetwerk aanleggen.

Wat is de rol van de gemeente?

Gemeente Hoeksche Waard vindt het belangrijk dat de aanleg van het glasvezel zorgvuldig plaatsvindt met zo min mogelijk overlast voor de omgeving. Wij geven toestemming voor de aanleg van glasvezel en letten op de kwaliteit en veiligheid van de buurt.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het glasvezelnetwerk in de Hoeksche Waard op de website van Open Dutch Fiber en Glaspoort. Daar vindt u het laatste nieuws over de aanleg. Ook kunt u daar de exacte planning van de werkzaamheden vinden via de postcodecheck.

Heeft u vragen over de aanleg van glasvezel door Open Dutch Fiber? Neem dan op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur contact op via telefoonnummer 088 163 36 33.

Heeft u vragen over de aanleg van glasvezel door Glaspoort? Neem dan op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur contact op via telefoonnummer 088 660 15 50.