Tegeltaxi Hoeksche Waard

Gratis ophaalservice van tegels en zand tijdens het NK Tegelwippen

Wipt u tegels uit uw tuin en vervangt u deze door groen? Of legt u een geveltuintje aan? De gewipte tegels geeft u gemakkelijk een nieuwe bestemming als bankje, plantenbak of insectenhotel bijvoorbeeld. Houdt u toch nog tegels of zand over? Dan kunt u de tegels en het zand laten ophalen door de gratis Tegeltaxi, die tijdens het NK Tegelwippen rondrijdt in de Hoeksche Waard.

Hoe werkt het?

De Tegeltaxi rijdt dit jaar nog op de maandagen 4 september en 23 oktober rond in de Hoeksche Waard. Heeft u uw (gevel)tuin vergroend? Dan kunt u de overgebleven tegels (vanaf 1 m²) en het zand gratis op laten halen. Alles wat u hoeft te doen, is uzelf of een groep buren via onderstaand formulier aanmelden voor de Tegeltaxi.

Aanmelden kan tot en met de donderdag vóór de ophaaldag van uw keuze. Per ophaaldag zijn er 24 plekken beschikbaar (vol is vol). De tegels en het zand zet u in het weekend vóór de ophaaldag (niet eerder) op de hoek van de straat of langs de weg. Zorg in ieder geval dat alles op de ophaaldag voor 7.00 uur buiten staat. De ophaalplek moet goed toegankelijk zijn voor een vrachtwagen met een grijper.