Stimuleringslening Duurzaamheid (zakelijk)

Met de Stimuleringslening Duurzaamheid (zakelijk) financiert u maatregelen waarmee uw bedrijf, vereniging of stichting flink bespaart op de energiekosten. Én u helpt mee aan een duurzame toekomst.

De Stimuleringslening van gemeente Hoeksche Waard maakt het financieel aantrekkelijk om te investeren in energiebesparende maatregelen. U kunt de lening aanvragen als u als ondernemer, vereniging, stichting of VVE in de Hoeksche Waard gevestigd bent. In de verordening Stimuleringslening Duurzaamheid gemeente Hoeksche Waard staat welke duurzaamheidsmaatregelen onder de regeling vallen. Denk aan: zonnepanelen, dak-, gevel-, vloerisolatie, warmtepomp of zonneboiler.

Stimuleringslening Duurzaamheid aanvragen

Heeft u interesse in de Stimuleringslening Duurzaamheid en wilt u een aanvraag indienen? Doorloop dan onderstaande stappen.

 1. Lees de voorwaarden voor de Stimuleringslening Duurzaamheid in de verordening. Deze vindt u onder ‘Documenten’.
 2. Dien uw aanvraag in door het aanvraagformulier in te vullen. Het ingevulde formulier, met bijlagen, kunt u naar ons sturen per post of via de mail.

FC Binnenmaas ging u voor in het aanvragen en inzetten van de Stimuleringslening Duurzaamheid. Bekijk hieronder de video hoe zij het verduurzamen van hun gebouw en terrein hebben aangepakt.

Door de maatregelen die u kunt uitvoeren met de Stimuleringslening Duurzaamheid bespaart u energie. Met dak-, vloer- en raamisolatie houdt u al snel honderden euro’s in uw portemonnee. Jaarlijks bespaart u daarmee namelijk vele kubieke meters gas!

Verbouwen kost veel geld. Met de Stimuleringslening kunt u uw duurzaamheidsmaatregelen direct uit laten voeren, zonder daar zelf in 1 keer een grote uitgave voor te doen. U spreidt hiermee de kosten.

Daarnaast vallen de kosten van de lening in eerste instantie weg tegen de verlaging van de energierekening. Na aflossing van de lening bespaart u dus niet alleen op energie, maar ook op uw energierekening.

Een ander voordeel is de lage rente van de lening. Op de website van het SVn, de partij waarmee de gemeente samenwerkt wanneer het gaat om  financieringsoplossingen, die maatschappelijke waarde helpen creëren, vindt u de actuele rente.

 • U kunt minimaal € 10.000,- en maximaal € 100.000,- lenen.
 • De minimale looptijd van de lening is 10 jaar, de maximale looptijd is 15 jaar. U kunt zelf kiezen welke looptijd u wilt voor uw lening.
 • Voor het afsluiten van de lening worden door SVn afsluitkosten gerekend. Deze bedragen voor alle gevraagde leningen €1.500,-. Deze kosten kunnen worden meegenomen in de lening.
 • Overige kosten zoals kosten voor financieel advies, taxatie en notariskosten kunnen ook worden meegenomen in de lening.
 • U betaalt een lage rente van 1,7%, gelijk aan de rente van de Duurzaamheidslening, welke vaststaat voor de gehele looptijd.
 • U gebruikt de Stimuleringslening voor aanpassingen in, aan, op of nabij een pand gelegen in de Hoeksche Waard.
 • U mag voor dezelfde organisatie 1 keer een lening aanvragen.
 • Uw krediettoets (uitgevoerd door SVn) heeft een positieve uitkomst.
 • U mag niet starten met het uitvoeren van de maatregelen voordat u het toekenningsbesluit heeft ontvangen. Ook moet u de offerte voor de lening van SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting) getekend hebben. Dit duurt maximaal 8 weken.
 • Maakt u gebruik van de Stimuleringslening Duurzaamheid? Dan kunt u voor deze duurzaamheidsmaatregelen niet ook nog een lening regelen bij een andere partij.
 • Is het pand een monument? Vraag dan bij de gemeente na wat de mogelijkheden zijn en of u hiervoor een vergunning nodig heeft. De adviseur weet welke maatregelen wel of niet mogelijk zijn.
 • Ga na of u voor de werkzaamheden een vergunning nodig heeft. Dat kan via het omgevingsloket. Als u een vergunning nodig heeft, moet u deze in huis hebben voordat u de lening kunt aanvragen.

Gemeente Hoeksche Waard werkt voor de Duurzaamheidslening samen met SVn. De gemeente keurt uw aanvraag goed of af binnen 8 weken. U kunt daarna de lening verder aanvragen bij Svn. Deze partij beheert het fonds en betaalt daaruit de Stimuleringsleningen Duurzaamheid.

Gemeente Hoeksche Waard heeft samen met provincie Zuid-Holland het Zakelijk Regionaal Energieloket opgezet. Hier kunt u voor uw onderneming of vereniging bekijken welke maatregelen er mogelijk zijn, wie u bij de maatregelen kan adviseren maar ook welke wet- en regelgeving er geldt en welke subsidies er beschikbaar zijn.

Bij vragen kunt u telefonisch contact opnemen met Stephan Dorst, adviseur Duurzaamheid, via 14 0186.