Energiekansenscan

Verbruikt uw onderneming of maatschappelijke organisatie jaarlijks minimaal 10.000 kWh aan elektra en/of 4.000 mᶟ aan aardgas? En beslaan de energiekosten dus een flink deel van de vaste kosten voor uw organisatie? Maak gebruik van een gratis Energiekansenscan ter waarde van € 1.200,- om uw energierekening blijvend te verlagen! Deze wordt aangeboden door gemeente Hoeksche Waard. Er is een beperkt aantal gratis scans beschikbaar.

Met de Energiekansenscan kiest u zelf het soort energieadvies waar uw onderneming of maatschappelijke organisatie behoefte aan heeft. Kies bijvoorbeeld voor 1 van de 2 maatwerkadviezen ‘Zonnepanelen’ of ‘Energielabelverbetering’ of voor een ‘Energiebespaarscan’. Het energieadvies kunt u vervolgens aanvullen met een aantal uur advies van een onafhankelijk energieadviseur tot het bedrag van € 1.200,- (exclusief btw) is bereikt. Ook kunt u ervoor kiezen het gehele bedrag te besteden aan advies en begeleiding van een verduurzamingsexpert op de energievraagstukken die binnen uw bedrijf of organisatie spelen.

Met de verschillende soorten adviezen wordt vooral gekeken hoe het gebouw energiezuiniger kan worden gemaakt. Ook kunnen de experts adviseren over subsidie- en financieringsmogelijkheden. Met een advies opmaat wordt het makkelijker om uw gebouw(en) te verduurzamen, energie te besparen en dus de energierekening van uw onderneming of organisatie blijvend te verlagen.

De energiekansenscans worden u aangeboden door gemeente Hoeksche Waard en provincie Zuid-Holland.

De energieadviezen op maat, die u kiest met de energiekansenscan, worden uitgevoerd door de onafhankelijke energieadviseurs van Stichting Energieke Regio Hoeksche Waard. Wilt u een energiekansenscan aanvragen? Meld u dan snel aan via de website van Energieke Regio. Er is een beperkt aantal gratis scans beschikbaar.

 

Gemeente Hoeksche Waard biedt de Stimuleringslening Duurzaamheid aan; een zakelijke lening waarmee u tegen aantrekkelijke voorwaarden geld kunt lenen om de verduurzamingsmaatregelen voor uw gebouw(en) te financieren.

Provincie Zuid-Holland ondersteunt eigenaren van maatschappelijk vastgoed kosteloos bij het verduurzamen van hun gebouw(en). Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de website van de provincie

Heeft u vragen over de energiekansenscan of over energiebesparing binnen uw bedrijf of organisatie? Neem dan contact op met Energieke Regio Hoeksche Waard.

Heeft u een algemene vraag aan de gemeente over de gratis energiekansenscans? Neem dan contact op met de gemeentelijke projectleider Selçuk Başkan via telefoonnummer 088 – 647 36 47 of e-mail duurzaamheid@gemeentehw.nl. Wij helpen u graag!

Wilt u op de hoogte worden gehouden van gemeentelijk nieuws dat interessant is voor ondernemers en maatschappelijke organisaties? Meld u dan aan voor onze digitale nieuwsbrief Ondernemersupdate. Deze nieuwsbrief wordt – afhankelijk van het nieuwsaanbod – om de 4 tot 6 weken verstuurd