Duurzame Doe woning

Foto van poster van duurzame doe woning

Langer open! Op vaste tijden tot en met zaterdag 13 april

Minder energie verbruiken, slim besparen op uw energierekening of misschien zelf energie opwekken. Dat kunt u in grote en in kleine stappen doen. Alleen waar begint u dan? En hoe pakt u dat slim aan? Soms is het fijn om daar eens met elkaar over te praten. Dat kan in de Duurzame Doe woning. Een woning bij u in de buurt waar u zonder afspraak op vaste tijden kunt binnenlopen. Gewoon voor een vrijblijvend gesprekje met een energiecoach. Of om met eigen ogen wat voorbeelden te bekijken, die u zelf ook zou kunnen gebruiken.

Kom ook!

Tot en met zaterdag 13 april is de derde Duurzame Doe woning geopend in Strijen aan de Kerkstraat 40. Gemeente Hoeksche Waard opent in samenwerking met HW Wonen een aantal keer per jaar, op verschillende plekken in de Hoeksche Waard een Duurzame Doe woning.

Tips om energie te besparen voor huurders en kopers

Wegens succes blijft de Duurzame Doe Woning 2 weken langer open. Tot en met zaterdag 13 april bent u op vaste tijden van harte welkom. Kom vrijblijvend de mogelijkheden bekijken en bespreek met de energiecoach hoe u in uw woning energie kunt besparen. Het maakt niet uit of u nu een woning huurt of eigenaar bent van een koopwoning. In de Duurzame Doe woning valt van alles te zien en te ontdekken. En als u er dan toch bent: neem dan meteen de handige bewaargids ‘Stap voor stap naar energiezuinig & duurzaam wonen’ mee naar huis. Deze gids staat vol met tips om energie te besparen.

Openingstijden

Van zaterdag 9 maart tot en met zaterdag 13 april is de Duurzame Doe woning op wisselende tijden geopend. De vaste openingstijden zijn:

  • Maandagen: 19.00 – 21.00 uur (tweede paasdag gesloten)
  • Woensdagen: 14.00 – 17.00 uur
  • Vrijdagen: 13.00 – 17.00 uur
  • Zaterdagen: 10.00 – 12.00 uur

Tijdens openingstijden is er een energiecoach aanwezig. De coach geeft uitleg over energie besparen, isoleren en ventileren. Ook laat de energiecoach ter plekke zien hoe u zelf kunt checken wat voor glas of isolatie u thuis heeft.

Vraag maar raak

Stel de energiecoach vooral ook de vragen die u heeft over energie besparen. Want de energiecoach is een onafhankelijke deskundige, die graag met u meedenkt over de mogelijkheden die bij uw situatie passen.

Maak een afspraak

Vindt u het prettig dat de energiecoach een keer bij u thuis op bezoek komt? Dat kan! Tijdens uw bezoek aan de Duurzame Doe woning kunt u meteen een afspraak inplannen met de energiecoach. Op de afgesproken dag maakt u vervolgens samen een rondje door uw huis. Zo weet de energiecoach wat er al gedaan is in uw woning en wat uw wensen zijn. Thuis aan de keukentafel neemt u vervolgens samen de mogelijkheden door om uw woning slim te verduurzamen.

Meer weten over de energiecoach? Kijk dan eens op onze pagina ‘Energiecoach’.

Kleurplaten en kleurtjes aanwezig voor kinderen

In de Duurzame Doe woning zijn kleurplaten en kleurtjes aanwezig voor kinderen. Terwijl de kinderen een kleurplaat inkleuren, kunt u rondkijken in de woning en uw vragen stellen aan de energiecoach.

Het kan best een zoektocht zijn om snel te besparen op de energierekening. In de Duurzame Doe woning kunt u zelf op onderzoek uit. In de woning vindt u 9 tips waarmee u thuis meteen aan de slag kan. Want energie besparen kan ook in kleine stappen. Voert u de 9 tips thuis meteen uit, dan kunt u in de winter meer dan € 750,- besparen op uw energierekening. Dat is mooi meegenomen!

Er is een medewerker van HW Wonen op verschillende dagen aanwezig in de Duurzame Doe woning. Huurders kunnen bij de adviseur terecht met duurzaamheidsvragen over de huurwoning.

De medewerker van HW Wonen is aanwezig op: woensdag 20 en 27 maart.

Ook de Lang Leve Thuis adviseur is op verschillende dagen in de Duurzame Doe woning aanwezig. De adviseur kan advies geven over hoe een woning aangepast kan worden, zodat u zo lang mogelijk zelfstandig, fijn en zorgeloos thuis kan wonen. U kunt een afspraak maken om een gratis woningscan te laten maken. De adviseur komt dan bij u thuis langs om de situatie in kaart te brengen. U ontvangt vervolgens een vrijblijvend persoonlijk advies, afgestemd op uw (toekomstige) woonwensen. Hierin staat precies omschreven welke stappen u kunt zetten. Zo weet u zeker dat de aanpassingen die u doet ook echt geschikt en toekomstbestendig zijn. Meer informatie vindt u op de pagina ‘Lang Leve Thuis’.

Iedere zaterdag is de adviseur van Lang Leve Thuis aanwezig.

Iedere maandagavond is er om 19.30 uur een thema-avond over het kierdicht maken van de woning, isoleren en energie besparen. Ook kunt u vragen stellen aan de energiecoach. U kunt zich aanmelden voor deze avond via duurzaamheid@gemeentehw.nl.

Kom op zaterdag 30 maart van 10.00 tot 17.00 naar de Duurzame Doe woning aan de Kerkstraat 40 in Strijen. De Strijense Voorjaarsmarkt is dan. De Duurzame Doe woning is de hele dag geopend met een eigen marktkraam voor de deur. Kom gezellig langs, ga een gesprekje aan met de Energiecoach of neem alleen wat informatie mee naar huis.

Het is ook de Week van de Groene Tuin. Tuin-klimaatcoach Michel van Wijk is de hele dag aanwezig om u gratis, persoonlijk tuinadvies en tips te geven. De adviseur van Lang Leve Thuis is van 10.00 tot 12.00 aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

 

Bent u benieuwd hoe u in uw tuin het best regenwater kunt opvangen of in de grond laat doordringen? Of hoe u uw tuin zo groen en natuurvriendelijk mogelijk inricht? Tuincoach Michel van Stichting Steenbreek kijkt en denkt graag mee. Tuin-klimaatcoach Michel van Wijk is een betrokken, enthousiaste adviseur van de Stichting Steenbreek. Hij is ervan overtuigd dat we samen wateroverlast grotendeels kunnen voorkomen door onze tuinen en buitenruimtes anders in te richten. Een groene tuin is niet alleen koeler en goed voor de natuur, het draagt ook bij aan een gezonde leefomgeving.

U kunt 30 maart gewoon even langs- of binnenlopen en een praatje maken met de tuin-klimaatcoach. Krijg gratis tips voor uw groene, watervriendelijke tuin of buitenplaats.

Pas uw tuin, buitenruimte of dak aan op het veranderende klimaat en krijg (een deel van) uw aankoopkosten terug via subsidie

U kunt uw tuin en buitenruimte beter voorbereiden op extreem weer. Bijvoorbeeld door het aanleggen van meer groen of een groen dak, het opvangen van regenwater of het planten van bomen. Hiervoor kunt u een financiële vergoeding (subsidie) krijgen van de gemeente. Op onze website vindt u meer informatie over de mogelijkheden en de voorwaarden. 

 

Wilt u op de hoogte worden gehouden over wat er allemaal gebeurt om de Hoeksche Waard te verduurzamen? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief Duurzaamheid.