Duurzame Doe woning

Foto van poster van duurzame doe woning

Minder energie verbruiken, slim besparen op uw energierekening of misschien zelf energie opwekken. Dat kunt u in grote en in kleine stappen doen. Alleen waar begint u dan? En hoe pakt u dat slim aan? Soms is het fijn om daar eens met elkaar over te praten. Dat kan nu in de Duurzame Doe woning. Een woning bij u in de buurt waar u zonder afspraak op vaste tijden kunt binnenlopen. Gewoon voor een vrijblijvend gesprekje met een energiecoach. Of om met eigen ogen wat voorbeelden te bekijken, die u zelf ook zou kunnen gebruiken.

Energie besparen

In Oud-Beijerland opent gemeente Hoeksche Waard samen met HW Wonen de eerste Duurzame Doe woning. In dit gerenoveerde rijtjeshuis is een aantal energiebesparende maatregelen genomen. Tegelijkertijd valt er ook aan deze woning nog genoeg te verduurzamen. Zoals bij zoveel woningen in de Hoeksche Waard het geval is. De Duurzame Doe woning laat dus zien wat u thuis ook kunt doen. Tegelijkertijd laten we u graag zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van energie besparen, isoleren en ventileren.

Voor huurders en kopers

Tot en met zaterdag 17 december 2022 bent u op vaste tijden van harte welkom aan Begoniastraat 7 in Oud-Beijerland. Kom vrijblijvend de mogelijkheden bekijken hoe u in uw woning energie kunt besparen. Het maakt niet uit of u nu een woning huurt of eigenaar bent van een koopwoning. In de Duurzame Doe woning valt van alles te zien en te ontdekken. En als u er dan toch bent: neem dan meteen de handige bewaargids ‘Stap voor stap naar energiezuinig & duurzaam wonen’ mee naar huis. Deze gids staat vol met tips om energie te besparen.

Openingstijden van zaterdag 26 november tot en met zaterdag 17 december 2022

  • Dinsdag; vrije inloop van 19.00 tot 21.00 uur.
  • Woensdag; 7 & 14 december: kinderworkshop van 14.00 tot 15.30 uur én vrije inloop van 14.00 tot 16.00 uur.
  • Donderdag: vrije inloop van 19.00 tot 21.00 uur
  • Zaterdag:  26 november: 12.00 uur opening en vrije inloop tot 14.00 uur
  • Overige zaterdagen: vrije inloop van 10.00 tot 12.00 uur

Tijdens openingstijden is er een energiecoach aanwezig. De coach geeft uitleg over isoleren en ventileren. Ook laat de energiecoach ter plekke zien hoe u zelf kunt checken wat voor glas of isolatie u thuis heeft.

Vraag maar raak

Stel de energiecoach vooral ook de vragen die u heeft over energie besparen. Want de energiecoach is een onafhankelijke deskundige, die graag met u meedenkt over de mogelijkheden die bij uw situatie passen.

Maak een afspraak

Vindt u het prettig dat de energiecoach een keer bij u thuis op bezoek komt? Dat kan! Tijdens uw bezoek aan de Duurzame Doe woning kunt u meteen een afspraak inplannen met de energiecoach. Op de afgesproken dag maakt u vervolgens samen een rondje door uw huis. Zo weet de energiecoach wat er al gedaan is in uw woning en wat uw wensen zijn. Thuis aan de keukentafel neemt u vervolgens samen de mogelijkheden door om uw woning slim te verduurzamen.

Meer weten over de energiecoach? Kijk dan eens op onze pagina ‘Energiecoach .

Het kan best een zoektocht zijn om snel te besparen op de energierekening. In de Duurzame Doe woning kunt u zelf op onderzoek uit. In de woning vindt u 9 tips waarmee u thuis meteen aan de slag kan. Want energie besparen kan ook in kleine stappen. Voert u de 9 tips thuis meteen uit, dan kunt u deze winter meer dan € 750,- besparen op uw energierekening. Dat is mooi meegenomen!

Op woensdagmiddag 7 en 14 december is er in de Duurzame Doe woning van 14.00 tot 15.30 uur een workshop voor kinderen. Terwijl de kinderen kunst maken van afval (7 december) of een insectenhotel knutselen (14 december), kunt u rondkijken in de woning en uw vragen stellen aan de energiecoach.

Aanmelden voor de workshop

Het aantal plekjes voor de workshop is beperkt. Schrijf uw kind in door een e-mail te sturen naar duurzaamheid@gemeentehw.nl. Geef hierin duidelijk aan voor welke middag u uw kind aanmeldt (7 of 14 december), de naam en leeftijd. U ontvangt binnen 1 of 2 werkdagen een reactie via de e-mail. Even binnenlopen en kijken of er nog een plekje is, kan natuurlijk ook!

Wilt u op de hoogte worden gehouden over wat er allemaal gebeurt om de Hoeksche Waard te verduurzamen? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief Duurzaamheid.