Spring naar content

Logeerzorg

Bent u mantelzorger? Dan kunt u sinds 1 mei 2019 gebruik maken van logeerzorg. Bij logeerzorg wordt de zorg van de mantelzorger, in goed overleg, tijdelijk helemaal overgenomen.

Wilt u iemand aanmelden voor logeerzorg of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met team Wmo via één van onze servicepunten.

Er is tijdelijk geen logeerzorg mogelijk in verband met de maatregelen omtrent het Coronavirus.

De ontwikkelingen rondom het Coronavirus volgen elkaar in rap tempo op. Gisteren zijn er nieuwe landelijke maatregelen genomen. De zorgaanbieders in de Hoeksche Waard en de gemeente willen de kans op besmetting zo klein mogelijk houden. Daarom hebben wij besloten dat we tot en met 6 april geen nieuwe aanvragen voor logeerzorg aannemen. Wij volgen de adviezen van het kabinet en het RIVM.

Mensen die een logeermoment hebben ingepland, worden persoonlijk op de hoogte gesteld van deze maatregel.

Inwoners die zorg nodig hebben, verblijven op verzoek van de mantelzorger(s) tijdelijk in het Wijkpension van Zoomwijck (Oud-Beijerland). Het verblijf is overdag, maar kan ook ’s nachts zijn. En het kan voor een enkele dag tot een paar dagen. Zo kan de mantelzorger tot rust komen en krijgt zijn/haar naaste de zorg en aandacht die nodig is. Logeerzorg is altijd vooraf ingepland. Dit geplande tijdelijke verblijf gebeurt op basis van een indicatie en kan ook meerdere keren per maand of jaar plaatsvinden. Op deze pagina kunt u de folder over Logeerzorg downloaden.

Meer informatie

Dit is een proefproject (een pilot), waarvoor gemeente Hoeksche Waard samenwerkt met Alerimus, Zorgwaard, Heemzicht, CZ Zorgkantoor en CZ Zorgverzekeraar. De pilot duurt een jaar. Na dit jaar hopen we meer inzicht te hebben in de meerwaarde van logeerzorg (draagt het bijvoorbeeld bij aan het voorkomen van overbelasting bij mantelzorgers) en de behoefte van inwoners aan geplande logeerzorg. Maar we willen ook een basis leggen voor goede afspraken tussen de betrokken partijen om daarmee het gebruik van geplande logeerzorg aantrekkelijker te maken voor onze inwoners.

Voor logeerzorg is een zorgindicatie nodig. De kosten voor logeerzorg worden namelijk betaald vanuit die indicatie. Er kan ook een eigen bijdrage voor gevraagd worden, net als bij andere vormen van ondersteuning die met een zorgindicatie worden geboden.
W. van Vlietstraat 6, Oud-Beijerland
Nu open van 08:30 tot 13:30 uur
Voorstraat 26/Ingang Heemlaan, Piershil
Nu gesloten
Sportlaan 22, Maasdam
Nu gesloten
Stockholmplein 6, Strijen
Nu open van 08:30 tot 12:00 uur

Formulieren