Hulp bij het vinden van werk

Mensen die werken, voelen zich vitaler en fitter. Gemeente Hoeksche Waard vindt werk belangrijk en zet daar vol op in. Voor iedereen: jong of oud, met weinig of veel werkervaring of met een arbeidsbeperking. Of u nu een uitkering heeft of niet, we ondersteunen u graag bij het vinden van werk.

Een baan vinden is soms best een uitdaging. Hoe pakt u dit aan? Op de website van werk.nl vindt u tips over solliciteren, opleidingen, contracten en salaris. Doe ook de tests om te ontdekken waar u goed in bent en de online trainingen om uzelf te ontwikkelen. Bekijk ook het overzicht met kansberoepen op de website van het UWV , om te ontdekken bij welke beroepen de kans op werk gemiddeld is of hoger is.

Ook als u geen uitkering ontvangt, kunt u persoonlijke ondersteuning ontvangen bij het zoeken naar werk. Bel met de gemeente om een vrijblijvende afspraak te maken met een klantmanager van HW werkt!

Een klantmanager van HW werkt! biedt u persoonlijke begeleiding bij het zoeken van een baan. We verwachten van u een actieve houding. Afspraken die wij met u maken komt u na en u zorgt ervoor dat u telefonisch of per e-mail goed bereikbaar bent. Uw klantmanager bespreekt regelmatig de voortgang met u en ondersteunt u bij het vinden van vacatures.

Uw eigen inzet bij het vinden van werk is bepalend. U moet dagelijks naar werk zoeken. Ook naar werk dat niet bij uw opleidingsniveau of interesses past. U moet uw sollicitaties kunnen aantonen bij uw klantmanager Werk. Bent u jonger dan 27 jaar en heeft u (nog) recht op studiefinanciering? Dan bent u verplicht om een opleiding te volgen. Kunt u geen opleiding volgen? Dan ondersteunen wij u bij het vinden van werk.

U kunt uw kansen op de arbeidsmarkt het beste vergroten door actief aan de slag te zijn. Bij het werkleerbedrijf van HW werkt! kan dat. U doet hier werkervaring en werknemersvaardigheden op met behoud van uw uitkering. Soms kunt u ook aan de slag in een werkervaringsplek bij een werkgever. We houden rekening met wat u wel en niet kunt. Het vinden van werk staat altijd voorop.

Kunt u nu (nog) niet werken en ontvangt u een uitkering van de gemeente? Dan zoeken we met u naar een manier om mee te doen in de samenleving. Het liefst in de Hoeksche Waard. Maatschappelijk participeren noemen we dat. We kijken naar uw mogelijkheden en hoe u nog stappen kunt maken richting betaald werk.

Ga naar de pagina Bijstandsuitkering om uw uitkering aan te vragen.

Wanneer u een uitkering aanvraagt, krijgt u een persoonlijke klantmanager die u ondersteunt bij het zoeken naar werk.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van HWwerkt!