Spring naar content

Spoedaanvraag (rijbewijs, paspoort & identiteitskaart)

Hebt u snel een nieuw rijbewijs, paspoort of identiteitskaart nodig? Kom dan voor 14:00 uur naar een servicepunt bij u in de buurt voor de spoedaanvraag. U moet hiervoor een afspraak maken.

Belangrijke informatie i.v.m. het coronavirus

Wij willen zoveel mogelijk drukte op het servicepunt voorkomen. Kom alleen als het echt noodzakelijk is. Is je rijbewijs, paspoort of identiteitskaart niet binnen een maand verlopen? Wacht dan nog even met het maken van een afspraak.

Wilt u een pasfoto maken? Dat kan bij ons in het fotohokje. Dit is zelfbediening. Wij wijzen u er op dat wij in het belang van uw en onze gezondheid hierbij alleen kunnen assisteren, met de voorgeschreven 1,5 meter afstand.

 

Doet u de spoedaanvraag tijdig op ons servicepunt in Oud-Beijerland? Uw document ligt de eerstvolgende werkdag na aanvraag vanaf 11:00 uur klaar. Vraagt u uw document met spoed aan op een van onze andere servicepunten? Dan kunt u na 2 werkdagen uw nieuwe document in ons servicepunt in Oud-Beijerland ophalen. Het document haalt u persoonlijk op bij ons servicepunt in Oud-Beijerland. Dit kan vanwege het Coronavirus alleen tijdens de openingstijden van dit servicepunt.

 • Rijbewijs: € 40,65
 • Toeslag bij spoedaanvraag: € 34,10

Op onze servicepunten kunt u alleen met PIN betalen, in Oud-Beijerland is het daarnaast ook mogelijk om contant te betalen.

Klik hier voor meer algemene informatie over het aanvragen of verlengen van een rijbewijs.

 • Paspoort: € 73,20
 • Toeslag bij spoedaanvraag: € 49,85

Op onze servicepunten kunt u alleen met PIN betalen, in Oud-Beijerland is het daarnaast ook mogelijk om contant te betalen.

Klik hier voor meer algemene informatie over een paspoort.

 • Identiteitskaart: € 30,70
 • Toeslag bij spoedaanvraag: € 49,85

Op onze servicepunten kunt u alleen met PIN betalen, in Oud-Beijerland is het daarnaast ook mogelijk om contant te betalen.

Klik hier voor meer algemene informatie over het aanvragen van een identiteitskaart voor jonger dan 12 jaar.

Klik hier voor meer algemene informatie over het aanvragen van een identiteitskaart voor 12 jaar en ouder.

 • Neem uw oude rijbewijs, paspoort of identiteitskaart mee. Heeft u een paspoort en identiteitskaart, neem dan beide documenten mee.
 • Hebt u geen paspoort of identiteitskaart? Neem dan een ander document mee om te bewijzen wie u bent.
 • Neem een pasfoto mee die voldoet aan de pasfoto-eisen en maximaal 6 maanden oud is. Bij onze servicepunten is een pasfoto-automaat aanwezig, waarmee u voor € 6,- pasfoto’s kunt maken. U kunt contactloos pinnen of met gepast geld contant betalen. Voor jonge kinderen, mensen in een rolstoel of mensen die niet zonder begeleiding kunnen zitten is de pasfoto-automaat helaas niet geschikt. Voor een pasfoto die voldoet aan de eisen kunt u ook terecht bij een fotograaf of in een fotowinkel.

Aanvraag paspoort jonger dan 18 jaar en identiteitskaart jonger dan 12 jaar

Naast bovenstaande geldt het volgende:

 • Uw kind moet bij de aanvraag aanwezig zijn en het ook persoonlijk ophalen.
 • Beide ouders moeten schriftelijk toestemming geven. Dit kan door een ondertekende toestemmingsverklaring van beide ouders mee te nemen naar de afspraak of deze in te vullen tijdens de aanvraag op het servicepunt. Kan één van de ouders niet aanwezig zijn? Neem dan van die ouder een geldig identiteitsbewijs (of een kopie ervan) en een door beide ouders ondertekende toestemmingsverklaring mee. Heeft maar één ouder het gezag? Dan is toestemming van deze ouder voldoende. Heeft iemand anders dan de ouder het gezag over het kind Dan is toestemming van die gezaghebber nodig. De gezaghebber is dan aanwezig  bij de aanvraag of geeft schriftelijke toestemming.