Spoedaanvraag (rijbewijs, paspoort en identiteitskaart)

Hebt u snel een nieuw rijbewijs, paspoort of identiteitskaart nodig? Bel dan naar de gemeente, via telefoonnummer 14 0186 om een spoedafspraak in te plannen.

Doet u de spoedaanvraag voor 14.00 uur op ons servicepunt in Oud-Beijerland? Uw document ligt na 2 werkdagen na aanvraag vanaf 11:00 uur klaar.

Vraagt u uw document met spoed voor 14.00 uur aan op een van onze andere servicepunten? Dan kunt u na 3 werkdagen uw nieuwe document in ons servicepunt in Oud-Beijerland ophalen.

Het document haalt u persoonlijk op bij ons servicepunt in Oud-Beijerland. Dit kan alleen tijdens de openingstijden van dit servicepunt.

Aanvraag 2024 Normale kosten Extra kosten aanvraag
Rijbewijs € 51,10 € 39,65
Paspoort tot 18 jaar € 63,40 € 57,05
Paspoort vanaf 18 jaar € 83,85 € 57,05
Identiteitskaart tot 18 jaar € 40,90 € 57,05
Identiteitskaart vanaf 18 jaar € 75,80 € 57,05

 

  • Neem uw oude rijbewijs, paspoort of identiteitskaart mee. Heeft u een paspoort en identiteitskaart, neem dan beide documenten mee.
  • Hebt u geen paspoort of identiteitskaart? Neem dan een ander document mee om te bewijzen wie u bent.
  • Neem een pasfoto mee. Uw pasfoto moet voldoen aan deze eisen. Voor een pasfoto kunt u terecht bij een fotograaf of in een fotowinkel. Bij onze servicepunten is een pasfoto-automaat aanwezig, waarmee u voor € 9,- pasfoto’s kunt maken. U kunt alleen contactloos betalen. Voor jonge kinderen, mensen in een rolstoel of mensen die niet zonder begeleiding kunnen zitten is de pasfoto-automaat helaas niet geschikt.

Aanvraag paspoort jonger dan 18 jaar en identiteitskaart jonger dan 12 jaar

Naast bovenstaande geldt het volgende:

  • Uw kind moet bij de aanvraag aanwezig zijn en het ook persoonlijk ophalen.
  • Beide ouders moeten schriftelijk toestemming geven. Dit kan door een ondertekende toestemmingsverklaring van beide ouders mee te nemen naar de afspraak of deze in te vullen tijdens de aanvraag op het servicepunt. Kan één van de ouders niet aanwezig zijn? Neem dan van die ouder een geldig identiteitsbewijs (of een kopie ervan) en een door beide ouders ondertekende toestemmingsverklaring mee. Heeft maar één ouder het gezag? Dan is toestemming van deze ouder voldoende. Heeft iemand anders dan de ouder het gezag over het kind? Dan is toestemming van die gezaghebber nodig. De gezaghebber is dan aanwezig bij de aanvraag of geeft schriftelijke toestemming.