Spoedaanvraag (rijbewijs, paspoort en identiteitskaart)

Hebt u snel een nieuw rijbewijs, paspoort of identiteitskaart nodig? Kom dan voor 14:00 uur naar een servicepunt bij u in de buurt voor de spoedaanvraag. U moet hiervoor een afspraak maken.

Doet u de spoedaanvraag voor 14.00 uur op ons servicepunt in Oud-Beijerland? Uw document ligt de eerstvolgende werkdag na aanvraag vanaf 11:00 uur klaar.

Vraagt u uw document met spoed voor 14.00 uur aan op een van onze andere servicepunten? Dan kunt u na 2 werkdagen uw nieuwe document in ons servicepunt in Oud-Beijerland ophalen.

Het document haalt u persoonlijk op bij ons servicepunt in Oud-Beijerland. Dit kan alleen tijdens de openingstijden van dit servicepunt.

 • Rijbewijs: € 48,15
 • Toeslag bij spoedaanvraag: € 34,10

Op onze servicepunten kunt u alleen met PIN betalen, in Oud-Beijerland is het ook mogelijk om contant te betalen.

Ga naar de pagina ‘Rijbewijs aanvragen of verlengen’ voor meer algemene informatie over het aanvragen of verlengen van een rijbewijs.

 • Paspoort tot 18 jaar: € 58,85
 • Paspoort vanaf 18 jaar: € 77,85
 • Toeslag bij spoedaanvraag: € 53,-

Op onze servicepunten kunt u alleen met PIN betalen, in Oud-Beijerland is het ook mogelijk om contant te betalen.

Let op: Vraagt u een paspoort aan voor een kind jonger dan 18 jaar? Dan is toestemming nodig van de ouder(s)/gezaghouder(s). Uw kind moet meekomen naar het servicepunt bij deze afspraak.

Ga naar de pagina Paspoort aanvragen  voor meer informatie over een paspoort.

 • Identiteitskaart tot 18 jaar: € 37,95
 • Identiteitskaart vanaf 18 jaar: € 70,35
 • Toeslag bij spoedaanvraag: € 53,-

Op onze servicepunten kunt u alleen met PIN betalen, in Oud-Beijerland is het ook mogelijk om contant te betalen.

Let op: Vraagt u een identiteitskaart aan voor een kind jonger dan 12 jaar? Dan is toestemming nodig van de ouder(s)/gezaghouder(s). Uw kind moet meekomen naar het servicepunt bij deze afspraak.

Ga naar de pagina Identiteitskaart aanvragen voor meer informatie over een identiteitskaart.

 • Neem uw oude rijbewijs, paspoort of identiteitskaart mee. Heeft u een paspoort en identiteitskaart, neem dan beide documenten mee.
 • Hebt u geen paspoort of identiteitskaart? Neem dan een ander document mee om te bewijzen wie u bent.
 • Neem een pasfoto mee die voldoet aan de pasfoto-eisen en maximaal 6 maanden oud is. Bij onze servicepunten is een pasfoto-automaat aanwezig, waarmee u voor € 8,- pasfoto’s kunt maken. U kunt contactloos pinnen of met gepast geld contant betalen. Voor jonge kinderen, mensen in een rolstoel of mensen die niet zonder begeleiding kunnen zitten is de pasfoto-automaat helaas niet geschikt. Voor een pasfoto die voldoet aan de eisen kunt u ook terecht bij een fotograaf of in een fotowinkel.

Aanvraag paspoort jonger dan 18 jaar en identiteitskaart jonger dan 12 jaar

Naast bovenstaande geldt het volgende:

 • Uw kind moet bij de aanvraag aanwezig zijn en het ook persoonlijk ophalen.
 • Beide ouders moeten schriftelijk toestemming geven. Dit kan door een ondertekende toestemmingsverklaring van beide ouders mee te nemen naar de afspraak of deze in te vullen tijdens de aanvraag op het servicepunt. Kan één van de ouders niet aanwezig zijn? Neem dan van die ouder een geldig identiteitsbewijs (of een kopie ervan) en een door beide ouders ondertekende toestemmingsverklaring mee. Heeft maar één ouder het gezag? Dan is toestemming van deze ouder voldoende. Heeft iemand anders dan de ouder het gezag over het kind? Dan is toestemming van die gezaghebber nodig. De gezaghebber is dan aanwezig  bij de aanvraag of geeft schriftelijke toestemming.