Rijbewijs verlengen 75-plusser

Bent u 75 jaar of ouder en is uw rijbewijs (bijna) verlopen? Dan moet u medisch gekeurd worden als u een nieuw rijbewijs aanvraagt.

Van maandag 24 juni tot en met donderdag 4 juli is het niet mogelijk om te kiezen voor het laten bezorgen van uw bestelling. Dit komt door aanpassingen in ons systeem. Uw aangevraagde producten kunt u ophalen in Oud-Beijerland. Komt u hierdoor in de problemen? Neem dan contact op met 088 647 36 47. Wij denken graag mee over een oplossing.

1. Vul een gezondheidsverklaring in

Hierin beantwoordt u vragen over uw gezondheid, bijvoorbeeld welke medicijnen u gebruikt. De verwerking van uw gezondheidsverklaring gaat het snelst als u deze digitaal invult op de website van mijn.cbr. De digitale verwerking is ook minder foutgevoelig. Wilt u een papieren gezondheidsverklaring gebruiken? Koop deze dan bij één van onze servicepunten, maak hiervoor een afspraak. Meer informatie over de kosten vindt u op de pagina ‘Rijbewijs gezondheidsverklaring’. Let op: door drukte bij het CBR is het raadzaam om minimaal 4 maanden voor uw rijbewijs verloopt de gezondheidsverklaring in te vullen en op te sturen naar het CBR.

2. Maak een afspraak met een keuringsarts

U krijgt bericht van het CBR waarin staat dat u een afspraak moet maken met een keuringsarts.  Neem naar uw afspraak alle formulieren van het CBR mee. Heeft u een medische aandoening? Zoals een oogaandoening of epilepsie? Dan bezoekt u ook een medisch specialist.

3. Laat uw gezondheid onderzoeken

De arts onderzoekt uw gezondheid en vult de nodige formulieren in. Doet de arts dit online, dan komen de formulieren automatisch bij het CBR terecht. Vult de arts papieren formulieren in, dan stuurt u deze zelf naar het CBR.

4. CBR beoordeelt uw aanvraag

Een arts van het CBR beoordeelt alle informatie en bepaalt of u nog geschikt bent om te rijden (rijgeschikt) bent. Soms is een rijtest of aanvullende medische informatie nodig. Dan ontvangt u opnieuw een verwijzing naar een arts en volgt opnieuw een beoordeling door het CBR.

5. Verleng uw rijbewijs

Als het CBR akkoord is en u rijgeschikt bent, kunt u uw rijbewijs bij een van onze service punten verlengen. Maak hiervoor een afspraak.  

 • Uw rijbewijs. Heeft u geen rijbewijs? Dan neemt u mee: een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart.
 • 1 pasfoto in kleur die maximaal 6 maanden oud is en voldoet aan de pasfoto-eisen. Bij onze servicepunten is een pasfoto-automaat aanwezig, waarmee u voor € 9,- pasfoto’s kunt maken. U kunt contactloos met bankpas, creditcard en mobiel betalen. Voor een pasfoto die voldoet aan de eisen kunt u ook terecht bij een fotograaf of in een fotowinkel.
 • Uw pinpas of contant geld. Contant geld kan alleen bij ons servicepunt in Oud-Beijerland worden gegeven. U betaalt direct bij de aanvraag.
 • Uw nieuwe rijbewijs kost: € 51,10
 • Bijdrage in de bezorgkosten per document: € 5,- 

Wij sturen uw aanvraag door naar de Rijksdienst voor het wegverkeer (RDW).

Wij bezorgen uw nieuwe rijbewijs op elke gewenste plek in Nederland, op het moment dat u het beste uitkomt. Na minimaal 5 werkdagen wordt uw nieuwe rijbewijs bezorgd op een gewenst adres en tijdstip door bezorgdienst AMP. U moet uw rijbewijs zelf in ontvangst nemen. De bezorgkosten zijn € 5,- per document. 

Hebt u uw rijbewijs snel nodig? Kom dan voor 13.30 naar ons servicepunt in Oud-Beijerland. U betaalt hiervoor een toeslag. Na twee werkdagen kunt u uw nieuwe rijbewijs in ons servicepunt in Oud-Beijerland persoonlijk ophalen. Uw document ligt vanaf 13:00 uur klaar.

Vraagt u uw document met spoed aan op een van onze andere servicepunten? Dan kunt u na 2 werkdagen uw nieuwe rijbewijs in ons servicepunt in Oud-Beijerland persoonlijk ophalen.

Er zijn verschillende soorten rijbewijzen:

 • Motorrijbewijs (categorie A1, A2, A)
 • Brommerrijbewijs (AM)
 • Autorijbewijs (B)
 • Rijbewijs auto met aanhanger (BE, B+)
 • Vrachtwagenrijbewijs (C, C1, CE, C1E)
 • Busrijbewijs (D, D1, D1E, DE)
 • Trekkerrijbewijs (T)

U kunt uw rijbewijs gebruiken om online in te loggen. Binnen 5 werkdagen na ophalen van het rijbewijs ontvangt u een brief van DigiD met daarin een pincode. Met die code kunt u de inlogfunctie van uw rijbewijs activeren. Zo maakt u het rijbewijs geschikt om in te loggen bij bijvoorbeeld overheidswebsites wanneer dit van toepassing is. Dit is niet verplicht.

Voor vragen over de inlogfunctie kunt u terecht bij DigiD.