Spring naar content

Rijbewijs kwijt of gestolen

Bent u uw rijbewijs kwijt of heeft u het vermoeden dat het is gestolen? Dan hoeft u geen aangifte te doen bij de politie. U moet wel een verklaring van vermissing afleggen bij de gemeente.

Kom voor het afleggen van de verklaring van vermissing langs bij een van onze servicepunten. Maak hiervoor een afspraak. Een verklaring van vermissing is nodig om misbruik van uw oude rijbewijs te voorkomen en om een nieuw rijbewijs te kunnen aanvragen. U legt in de verklaring uit hoe u het oude document bent kwijtgeraakt.

Bent u uw rijbewijs kwijt door een inbraak? Neem dan het proces-verbaal van de politie mee.

Nieuw rijbewijs

U kunt tijdens uw bezoek direct een nieuw rijbewijs aanvragen. Op de pagina ‘Rijbewijs aanvragen of verlengen’ leest u wat u moet meenemen.

Een nieuw rijbewijs kost € 41,-

Woont u in Nederland en bent u uw rijbewijs kwijtgeraakt in het buitenland? Kom voor het afleggen van de verklaring van vermissing langs bij een van onze servicepunten. Maak hiervoor een afspraak.

Woont u in het buitenland en bent u daar uw rijbewijs kwijtgeraakt? Op de website van het RDW leest u wat u moet doen om een nieuw rijbewijs aan te vragen.

Vindt u uw rijbewijs, maar heeft u ondertussen al een nieuw rijbewijs aangevraagd? Dan mag u het gevonden rijbewijs niet meer gebruiken. Lever het dan in bij de gemeente, zodat het vernietigd kan worden.

Vindt iemand anders uw rijbewijs en geeft hij/zij dit bij ons af? Dan zorgen wij ervoor dat het bij u terecht komt. Wij adviseren u wel een nieuw rijbewijs aan te vragen, voor het geval er tussentijds misbruik mee is gepleegd.