Zakelijk Regionaal Energieloket

Bedrijven die willen verduurzamen kunnen sinds september 2020 voor informatie en advies terecht op het zakelijk Regionaal Energieloket.

Op de website van het Zakelijke Regionale Energieloket wordt alle informatie over verduurzamen voor bedrijven gebundeld: van energiebesparingstips, subsidies en wet- en regelgeving tot advies over het grootschalig opwekken van elektriciteit. Een duurzame bedrijfsvoering maakt een organisatie toekomstbestendiger en biedt ook economisch kansen. Het draagt bovendien bij aan de ambitie om in 2040 een energieneutrale Hoeksche Waard te zijn.

Per sector informatie over energiebesparende maatregelen, subsidies en wet- en regelgeving

De website van het zakelijke Regionale Energieloket is zo ingericht dat per sector verschillende energiebesparende maatregelen worden toegelicht. Handige tips worden gegeven met verwijzingen naar subsidies, wet- en regelgeving en partijen, die u kunnen helpen bij het realiseren van deze maatregelen.

Agrariërs kunnen bijvoorbeeld collectief zonnepanelen inkopen via de Land en Tuinbouworganisatie Nederland (LTO). En winkelpandeigenaren kunnen de elektriciteitskosten soms met wel 80% terugbrengen door over te stappen op ledverlichting.  Andere sectoren die aan bod komen zijn horeca, bedrijfshallen en industrie, sportaccommodaties en kantoren. Naast energiebesparende maatregelen is er informatie te vinden over subsidies, financieringsmogelijkheden, wet- en regelgeving en partijen waarbij ondernemers terecht kunnen voor maatwerkadvies en ondersteuning bij de uitvoering.

Heeft u een organisatie in de Hoeksche Waard? Bekijk het filmpje over het zakelijk Regionaal Energieloket

Het zakelijk energieloket is een initiatief van provincie Zuid-Holland en gemeente Hoeksche Waard in samenwerking met Ondernemingsvereniging Hoeksche Waard, LTO Noord (afdeling Hoeksche Waard), Energieke Regio, Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden, Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid en Stedin.