Gratis energiebespaarscan

Bent u ondernemer of een maatschappelijke organisatie in de Hoeksche Waard en verbruikt u veel energie waardoor u mogelijk in de problemen komt? Gemeente Hoeksche Waard biedt 40 gratis energiebespaarscans aan. Gebruikt uw bedrijf of organisatie jaarlijks minimaal 15.000 kilowattuur (kWh) aan elektra en/of minimaal 5.000 mᶟ aan aardgas, dan kunt u deze scan aanvragen (zolang de voorraad strekt). Een onafhankelijk expert van Stichting Energieke Regio zet dan de besparingsmogelijkheden voor u op een rij. Met dit duidelijke advies wordt het makkelijker om energie te besparen en de energierekening te verlagen.

De gratis energiebespaarscan kan worden aangevraagd door ondernemers of maatschappelijke organisaties die jaarlijks minimaal 15.000 kilowattuur (kWh) aan elektra en/of minimaal 5.000 mᶟ aan aardgas verbruiken. De scan wordt ter plaatse bij het bedrijf of de organisatie uitgevoerd. Er wordt vooral gekeken hoe het gebouw energiezuiniger kan worden gemaakt. Wat is er mogelijk om direct energie te besparen, het liefst zonder hoge kosten te maken? Wat levert het op aan besparing? En wat zijn de bespaar- en financieringsmogelijkheden voor de langere termijn? Ook wordt aandacht besteed aan duurzaam vervoer en het productieproces, als hier energiebespaarkansen liggen voor het bedrijf of de organisatie.

De energiebespaarscan wordt uitgevoerd door een onafhankelijke energieadviseur van Stichting Energieke Regio Hoeksche Waard. Er zijn in totaal 40 gratis energiebespaarscans beschikbaar. Wilt u een scan aanvragen? Meld u dan snel aan via de website van Energieke Regio, want op is op.

Gemeente Hoeksche Waard biedt de Stimuleringslening Duurzaamheid aan; een zakelijke lening waarmee u tegen aantrekkelijke voorwaarden geld kunt lenen om de verduurzamingsmaatregelen voor uw gebouw(en) te financieren.

Provincie Zuid-Holland ondersteunt eigenaren van maatschappelijk vastgoed kosteloos bij het verduurzamen van hun gebouw(en). Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de website van de provincie

Heeft u vragen over de energiebespaarscan of over energiebesparing binnen uw bedrijf of organisatie? Neem dan contact op met Energieke Regio Hoeksche Waard. Heeft u een algemene vraag aan de gemeente over de gratis energiebespaarscans? Neem dan contact op met de gemeentelijke projectleider Simon van de Beek via telefoonnummer 088 – 647 19 35 of e-mail simon.vandebeek@gemeentehw.nl. Wij helpen u graag!

Wilt u op de hoogte worden gehouden van gemeentelijk nieuws dat interessant is voor ondernemers en maatschappelijke organisaties? Meld u dan aan voor onze digitale nieuwsbrief Ondernemersupdate. Deze nieuwsbrief wordt – afhankelijk van het nieuwsaanbod – om de 4 tot 6 weken verstuurd