Overlijdensaangifte

Aangifte doen van het overlijden van een persoon is verplicht. Meestal doet de uitvaartondernemer de aangifte bij de gemeente.

Als uitvaartondernemer kunt u op de pagina online regelen ondernemers uw zaken regelen. U heeft  eHerkenning nodig om online aangifte te doen.

Als nabestaande kunt u ook zelf aangifte doen. U doet de aangifte in de gemeente waar de persoon is overleden. Aangifte van overlijden kan alleen bij ons servicepunt in Oud-Beijerland. Maak hiervoor eerst telefonisch een afspraak via 14 0186 of 088 – 647 36 47.

Wilt u als nabestaande zelf aangifte van overlijden doen? Maakt u dan telefonisch een afspraak via 14 0186 of 088 – 647 36 47. Wij nemen dan samen met u door wat er nodig is voor de aangifte.

U heeft bij het doen van de overlijdensaangifte in ieder geval nodig:

  • Een geldig identiteitsbewijs van uzelf.
  • De doktersverklaring (Dit is de verklaring van overlijden van de behandelend geneeskundige of gemeentelijk lijkschouwer bij een natuurlijke dood.)
  • B-envelop (Een envelop voor het CBS waarin een formulier is gevoegd omtrent de doodsoorzaak deze krijgt u van de behandelend geneeskundige of gemeentelijk lijkschouwer.)
  • Eventueel het trouwboekje in verband met bijwerking gegevens overlijden (niet verplicht.)

Let op: bij een onnatuurlijke oorzaak van overlijden zijn andere documenten benodigd. Dit wordt met u telefonisch besproken.

• De aangifte van overlijden zelf is kosteloos.
• Een uittreksel Burgerlijke stand dat nodig is kost:€ 15,70

U kunt alleen met uw pinpas betalen, behalve bij ons servicepunt Oud-Beijerland, waar u ook contant kunt betalen.

Informatie over zaken die je regelt met de Belastingdienst

Wanneer een naaste overlijdt, komt er veel op u af. Er is vaak veel te regelen. Ook met de Belastingdienst. Wij helpen u graag op weg. Kijk voor meer informatie op de site van de Belastingdienst en vul de checklist nabestaanden in als u wilt weten wat u moet regelen na een overlijden.

Bredere informatie over zaken die je regelt met de Rijksoverheid

Wilt u een breder overzicht in wat u als nabestaande moet weten en regelen met de overheid? Op de site van de Rijksoverheid maakt u eenvoudig een overzicht dat past bij uw situatie.